Πέρσι ήταν η Λιόν, φέτος η Πόρτο! Οι τρομεροί «Δράκοι» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο άντεξαν στο Τορίνο αν και έπαιζαν με 10 παίκτες από το 54′ και πέταξαν εκτός συνέχειας του Champions League τη Γιουβέντους, παρά την ήττα τους με 3-2 στην παράταση (2-1 το πρώτο ματς). Δεύτερη σερί σεζόν εκτός από τους «16» η Κυρία, «ήρωας» ο Σέρτζιο Ολιβέιρα για τους Πορτογάλους που πέτυχε και τα δύο γκολ, με το καθοριστικό στον έξτρα χρόνο.

Ο Μοράτα στο 3′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 αλλά ο Μαρκεσίν έσωσε εντυπωσιακά και τρία λεπτά μετά ο Ταρέμι έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία με τον Σέζνι αρχικά και το δοκάρι στη συνέχεια να του στερούν το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 19′ με τον Ολιβέιρα να ευστοχεί στο πέναλτι που έκανε το Ντεμιράλ στον Ταρέμι και να κάνει το 0-1. Η Γιουβέντους πίεσε στη συνέχεια, προσπάθησε για το γκολ αλλά ο Μαρκεσίν ύψωσε τείχος όποτε χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν μέχρι το ημίχρονο.

Η ομάδα του Πίρλο μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και στο 49′ έκανε το 1-1 όταν από ασίστ του Ρονάλντο ο Κιέζα με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 56′ τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την Πόρτο αφού ο Ταρέμι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε δύο λεπτά και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το 2-1 για τη Γιούβε, ξανά με τον Κιέζα με κεφαλιά από σέντρα του Κουαδράδο στο 63′.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε ότι όλα θα ήταν πολύ εύκολα πλέον για τη Γιουβέντους αφού είχε την ψυχολογία αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, το γκολ δεν ήρθε, καθώς αυτό που πέτυχε ο Μοράτα στο 90′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 115′ ο Ολιβέιρα με συρτό φάουλ που πέρασε κάτω από τα πόδια του Κριστιάνο έκανε το 2-2 για την Πόρτο που αγκάλιασε την πρόκριση αλλά δύο λεπτά μετά ο Ραμπιό με κεφαλιά έκανε το 3-2 και έδωσε νέες ελπίδες στην ομάδα του. Στα επόμενα λεπτά η Γιουβέντους πίεσε με κάθε τρόπο για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε και οι «Δράκοι» έφυγαν με σπουδαία πρόκριση στις αποσκευές τους.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι (75’ Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Σάντρο, Αρτούρ (102’ Κουλουσέβσκι), Ραμπιό, Κιέζα (102’ Μπερναρντέσκι), Ράμσεϊ (75’ ΜακΚένι), Μοράτα, Ρονάλντο

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Ζαϊντού (71’ Λουίς Ντίας), Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ολιβέιρα (117’ Λέιτε), Ουρίμπε (90’ Γκρούιτς), Οτάβιο (62’ Σαρ), Κορόνα (118’ Λουμ), Μαρεγκά (106’ Μαρτίνες), Ταρεμί