Ενα νεαρό, αλβανικής καταγωγής, που διαμένει στα δυτικά προάστια, αναζητά η ΕΛ.ΑΣ ως έναν από τους βασικούς υπόπτους για την αρχική επίθεση -μετά από σπριντ 100 μέτρων-  κατά την οποία κτύπησε κι έριξε στο έδαφος τον 28χρονο αστυνομικό της ομάδας «Δράσης» ο οποίος στην  συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια από 30 άτομα κι έμεινε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι υπόνοιες  των αστυνομικών εστιάσθηκαν στο πρόσωπο του από πληροφορίες, από αρχική αναλυση των βίντεο της επίθεσης αλλά κι από αναρτήσεις στο Facebook που  υπάρχουν λόγια «θαυμασμού» για την επίθεση στον αστυνομικό και ο ίδιος να… ευχαριστεί γι’ αυτά!

Ομως παραμένει άγνωστο αν τελικώς επιβεβαιωθούν αυτές οι αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών. Μάλιστα θα εξετασθούν αν υπάρχουν ιχνη DNA, αποτυπώματα του υπόπτου ή κι αλλων ατόμων σε αντικείμενα που βρεθηκαν στο σημείο της επίθεσης, στην θήκη του πιστολιού, στο κράνος του 28χρονου αστυνομικού που επιχείρησαν να βγάλουν οι νεαροί που τον κτύπησαν.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη ενός ακόμη νεαρού αλβανικής καταγωγής που είναι καταγεγραμμένος οπαδός ομάδας της Αθήνας και ο οποίος κατηγορείται για την ίδια επίθεση, αφού του … έπεσε το πορτοφόλι στο σημείο του αγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού κι ήδη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ΕΛΑΣ έχει δημιουργήσει την εικόνα ότι μεγαλο τμήμα των πρωταγωνιστών των χθεσινών επεισοδίων ήταν χούλιγκαν ομάδων κι εξετάζουν σχετικά αρχεία από παλιότερα επεισόδια.