Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο περιβόητος «Ινδιάνος», ο οποίος διένυσε τρέχοντας περίπου 100 μέτρα για να πέσει με σφοδρότητα πάνω στον 28χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και να τον ρίξει κάτω από τη μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνο-ιρακινό σεσημασμένο για ναρκωτικά, ο οποίος συνελήφθη στην αποθήκη που εργαζόταν στη Μαγούλα Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ταυτοποίηση του συγκριμένου ατόμου έγινε από το οπτικό υλικό που έβαλαν στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί, ανάμεσα σε 3 βασικούς υπόπτους ενός κύκλου 10 ατόμων. Σημαντική ήταν και η κατάθεση ενός ανθρώπου που φαίνεται να γνώριζε και την ταυτότητα του αλλά και τον τρόπο που ενεργεί.

Οι υπόνοιες  των αστυνομικών εστιάσθηκαν στο πρόσωπο του από πληροφορίες, από αρχική αναλυση των βίντεο της επίθεσης αλλά κι από αναρτήσεις στο Facebook που  υπάρχουν λόγια «θαυμασμού» για την επίθεση στον αστυνομικό και ο ίδιος να… ευχαριστεί γι’ αυτά!

Θα εξετασθεί αν υπάρχουν ίχνη DNA, αποτυπώματα του υπόπτου και άλλων ατόμων σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης.

Στον ανακριτή στη ΓΑΔΑ, την Πέμπτη στον εισαγγελέα

Ο «Ινδιάνος» βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ανακρίνεται το βράδυ της Τετάρτης και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Είχε σχηματιστεί ήδη δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα σε βάρος αγνώστων ατόμων και αναμένεται στην συνέχεια να παραπεμφθεί στον ανακριτή.

Συνελήφθη και «συνάδελφος» του Ινδιάνου

Νωρίτερα την Τετάρτη, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη ενός ακόμη νεαρού, 22 ετών και αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην ίδια επίθεση κατά του άτυχου άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του 22χρονου έπειτα από ένα… μοιραίο λάθος του: σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας έχασε το πορτοφόλι του στο σημείο της επίθεσης. Μέσα σε αυτό βρισκόταν η ταυτότητά του.

Ο νεαρός είναι κάτοικος των νοτίων προαστίων και εμφανίστηκε λίγη ώρα μετά το επεισόδιο σε Τμήμα της Αττικής, για να δηλώσει δήθεν την κλοπή του πορτοφολιού του, καθώς όπως λένε οι Αρχές υποψιάστηκε ότι θα το έβρισκαν οι αστυνομικοί και θα προχωρούσαν στη σύλληψή του.

Όμως τελικά, δεν κατάφερει να «θολώσει τα νερά» και οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως την ανάκριση και λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσαν ότι το πορτοφόλι πράγματι του έπεσε τη στιγμή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου τους.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη χθες στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στρέφεται επίσης και κατά αγνώστων δραστών.

Ο κατηγορούμενος και ακόμη 15 συλληφθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Στους 15 συλληφθέντες, ασκήθηκε ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι 7 από τους 15 είναι κάτω των 18 ετών και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

Τον έδερναν επί 2,5 λεπτά

«Παγώνουν» το αίμα οι εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης στον 28χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ από ομάδα περίπου 70 ατόμων κατά τα χτεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής. Ο «Ινδιάνος» ορμάει ορμάει, αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη και τον ρίχνει στο έδαφος, ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα κυκλώνουν τον γκρεμισμένο αστυνομικό και αρχίζουν με κλωτσιές και γροθιές να τον ξυλοκοπούν άγρια. Ο ξυλοδαρμός διαρκεί περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν.

Οι άγνωστοι δραστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται μετά απο μισή ώρα

Ο 28χρονος ειδικός φρουρός από τη βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αναμένεται να αναρρώσει.