Σε προχωρημένες συζητήσεις με την οικογένεια της Μαριάννας Λάτση βρίσκονται οι Ολλανδοί της Reggeborgh για να πωλήσουν μέρος της συμμετοχής τους στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που σήμερα ανέρχεται στο 30,2%.

Με την κίνηση αυτή οι Ολλανδοί αφενός αποκτούν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τα σχέδιά τους στην Ελλάκτωρ (αύξηση κεφαλαίου) και αφετέρου θα εξαλείψουν εν τη γενέσει τους θέματα που θα ανέκυπταν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω της ταυτόχρονης συμμετοχής τους στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται τρεις μέρες μετά τη συνέντευξη του Δημήτρη Μπάκου στο Βήμα της Κυριακής, του μεγαλύτερου μετόχου της Ελλάκτωρ, ο οποιος καλούσε τους Ολλανδούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με την ταυτόχρονη συμμετοχή τους σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ανακοινώσεις για το ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που θα πωληθεί, ενδεχομένως θα γίνουν αύριο. Σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η παράταση της option κατά δύο μήνες με την οποία οι Ολλανδοί έχουν δικαίωμα να αγοράσουν το 12,5% που κατέχει ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ. Η αρχική ημερομηνία για την άσκηση του option έληξε χθες.

Η Μαριάννα Λάτση έχει αποχωρήσει από τις τραπεζικές δραστηριότητες της οικογένειάς της, όπως και από το project του Ελληνικού. Δραστηριοποιείται στη Ναυτιλία και μέσω του Family Office που διαχειρίζεται την περιουσία της αναζητεί άλλες επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και στον κατασκευαστικό κλάδο μέσω της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.