Διαμετρικά αντίθετος με την σαφή καταδίκη της χρήσης πτυσσόμενου μεταλλικού γκλοπ από αστυνομικούς στην οποία προχώρησε άμεσα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος, εμφανίστηκε ο συνδικαλιστής Στράτος Μπαλάσκας, κάνοντας λόγο για «άλλο συνάδελφο συνδικαλιστή, που διατύπωσε δικές του απόψεις».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπαλάσκας, «όλοι οι αστυνομικοί της χώρας φοράμε δύο πράγματα: μία στολή, την 511, την μπλε φόρμα και όλοι έχουμε αυτό το πτυσσόμενο γκλοπ».

Όταν ωστόσο κλήθηκε να διευκρινίσει εάν εννοεί το μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε ότι το έχει η βρετανική αστυνομία, η ιταλική, η γερμανική, η πορτογαλική, η βελγική, του Λουξεμβούργου, η Ρωσία, η Αμερική και ότι είναι εξέλιξη της αστυνομικής ράβδου που δεν πωλείται πλέον.

Ο ίδιος ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας χθες στο Κόντρα είπε ότι η υπηρεσία δεν χορηγεί τέτοια γκλοπ και οι αστυνομικοί τα προμηθεύονται μόνοι τους. «Θέλετε να σας δείξω το δικό μου», είχε πει με προκλητικό τρόπο.

«Υπάρχει κάποια απαγόρευση για αυτό το γκλοπ, μπορείτε να μου δώσετε ένα χαρτί, μία κανονιστική διαταγή, μία εντολή, ένα Προεδρικό Διάταγμα, μία Κοινή Υπουργική Απόφαση που να λέει ότι απαγορεύεται;», όπως σχολίασε επιδεικτικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κρικέτος είπε στο Mega ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.