Στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας θα απαντήσει την Παρασκευή, στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό το ερώτημα «για ποιον λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη» με αφορμή το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη. Όπως είπε πρόκειται για «πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν.»

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε επίσης ότι «έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην πατρίδα μας η κοινωνία ζει ακόμη με την αγωνία αν το ΕΣΥ θα ανταποκριθεί στην επιδημιολογική πίεση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντέξει το σκληρότερο και πιο μακρόχρονο lockdown στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την κάλυψη των μεγάλων κοινωνικών αναγκών, παρά μόνο για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την καταστολή».