Ατυπο χαρακτήρα έχει η έκτακτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο σήμερα στις 18.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.

Ο καθηγητής είχε αφήσει τις προηγούμενες ημέρες αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας σε ανακοίνωση του ότι το έργο της επιτροπής για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίασς, της οποίας είχε τεθεί επικεφαλής, αγνοήθηκε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση με το Πρωθυπουργό αποφασίστηκε ώστε να συζητηθούν τα όσα διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Επιτροπής και να εκθέσει ο κ. Αλιβιζάτος την εμπειρία του από τις υποθέσεις που διερευνήθηκαν.

ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ

Δεν τίθεται ζήτημα επανενεργοποίησης της Επιτροπής

Τόνιζαν ωστόσο οι ίδιες πηγές λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση, ότι δεν τίθεται ζήτημα επανενεργοποίησης της Επιτροπής ή του ίδιου του κ. Αλιβιζάτου, δεδομένου ότι οι σχετικές αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί πλέον στον Συνήγορο του Πολίτη, που λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της αστυνομικής βίας έχει τεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και αποτελεί πλέον πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά γενικότερα να επιχειρούν την πολιτική του εκμετάλλευση.

Γιατί κρίθηκε σκόπιμη η συνάντηση

Η συνάντηση της Τρίτης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Αλιβιζάτου κρίθηκε σκόπιμη από πολιτικής και επικοινωνιακής άποψης, δεδομένου και ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προσέλθει στη Βουλή την Παρασκευή, προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.