Η Εσθήρ ρουφάει μια γουλιά από τη ροζ σαμπάνια της. Μου λέει ότι ζευγάρι φίλων μας βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στο Μονακό.

Ο σύζυγος μάλιστα συνηθίζει να περνάει ένα μεγάλο διάστημα του χρόνου στο Πριγκιπάτο. Εκείνη αντίθετα βαριέται την ηρεμία του χρυσοφόρου κρατιδίου του Αλβέρτου και της Σαρλίν τους χειμερινούς μήνες. Τώρα βρίσκονται και οι δύο στο Πριγκιπάτο για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η γυναίκα μάλιστα παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο «σφιχτοχέρης» επιχειρηματίας σύζυγός της με την αμύθητη περιουσία δεν προχώρησε στην αγορά ιδιωτικού αεροπλάνου για τις μετακινήσεις τους. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει τις απευθείας πτήσεις στο Μονακό. Υπόσχονται ότι θα τις ξεκινήσουν πάλι το καλοκαίρι ή τον Μάιο, αν οι αγώνες ταχύτητας πραγματοποιηθούν.

Αυτοί λοιπόν που επιθυμούν να πάνε στο Μόντε Κάρλο μπορούν να το κάνουν μέσω Ελβετίας ή Ιταλίας. Δύο καλές μου φίλες έφθασαν αεροπορικώς στο Μιλάνο και από εκεί ταξίδεψαν οδικώς (η διαδρομή διήρκεσε τέσσερις ώρες) μέχρι το Πριγκιπάτο.

Η γλυκιά ηρεμία του Yacht Club (όταν δεν βρίσκονται οι φασαριόζοι Ρώσοι, ιδιοκτήτες των νέων, υπέρλαμπρων διαμερισμάτων εκεί) τις αποζημίωσε. Ακολούθησε την επόμενη ημέρα γεύμα στο «Γαία», το οποίο διαθέτει ελληνική ονομασία και κουζίνα, ο ιδιοκτήτης όμως είναι Ρώσος. Στο ίδιο restaurant εμφανίστηκε και ο «χρεοκοπημένος» βρετανός επιχειρηματίας κ. Γκριν, λάτρης τους καλοκαιρινούς μήνες της Ιθάκης.

Cartier και Bvlgari

Τι, αλήθεια, μπορεί να κάνει κάποιος στο Μόντε Κάρλο αυτό το διάστημα; Μμμ! Μπορεί να επισκέπτεται τα γνωστά, πανάκριβα εστιατόρια τα οποία είναι όλα ανοιχτά το μεσημέρι. (Οι πόρτες τους κλείνουν νωρίς το απόγευμα.) Μια βόλτα στα υπερσύγχρονα Spa, στις exclusive boutiques και στα κοσμηματοπωλεία (από τα κλασικά Cartier και Bvlgari μέχρι τα Chaumet και Repossi) είναι απαραίτητη.

Οι συγκεκριμένες βόλτες χρειάζονται, όπως είναι φυσικό, βαριά πορτοφόλια. Shopping αλλά και αγορές έργων τέχνης. Στη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν, όπως είναι γνωστό, οι σημαντικότερες αγοραπωλησίες πινάκων και γλυπτών.