Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, κάτι που έχει φέρει στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τις ΜΕΘ Covid να εξαντλούνται και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δίνει τιτάνια μάχη κάθε μέρα.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε ότι στο νοσοκομείο Αττικόν ο νεκροθάλαμος είναι γεμάτος, με 10 σορούς να παραμένουν εκτός ψυγείου.

«Σήμερα το πρωί που ήμουν στο νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι που επεσήμαναν τον ασυνήθιστα υψηλό αριθμό νεκρών που υπήρχαν στον νεκροθάλαμο του νοσοκομείου. Ήταν περί των 25 νεκρών. Ο νεκροθάλαμος έχει αναμονή για 15 νεκρούς, ενώ 10 ήταν στον προθάλαμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε «οι 15 νεκροί ήταν μη Covid περιστατικά».

«Αυτό σημαίνει ότι αυξάνει η νοσηρότητα και από άλλες αιτίες. Είναι κακό που τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μιας νόσου» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι οι νεκροί, όχι μόνο του κορωνοϊού, αυξάνονται.

«Να συνδράμει ο ιδιωτικός τομέας»

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη οργάνωση του συστήματος υγείας με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα.

«Να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.