Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετέχοντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησε για γυναίκες «ηρωίδες» αλλά και «θύματα».

Είτε ως φροντιστές –νοσηλεύτριες, παιδαγωγοί- στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, είτε ως πληττόμενες, καθώς ήταν εκείνες που κυρίως έχασαν τις δουλειές τους και χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, οι γυναίκες απέδειξαν για μία ακόμη φορά, ότι στα δύσκολα βάζουν πάντα «πλάτη».

Η πανδημία ανέδειξε τις ανισότητες

Στην εκδήλωση «Γυναίκες στην εποχή της πανδημίας», που συμμετείχε και η Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας εντατικής θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, αλλά και η καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου, η Υφυπουργός τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε ακόμα περισσότερο τις ανισότητες της κοινωνίας μας θέτοντας τις πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Κλείνοντας την ομιλία της στη διαδικτυακή εκδήλωση η υφυπουργός, δήλωσε αποφασισμένη να σχεδιάσει πολιτικές που θα επιτρέψουν στις γυναίκες μετά το πέρας της πανδημίας να είναι σε θέση να επιτύχουν τους στόχους που η κάθε μια θέτει για τη ζωή της.