Ρύθμιση για τέλη κυκλοφορίας με τον… μήνα ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, δίνοντας τη δυνατότητα να επαναφέρουν σε κυκλοφορία τα οχήματά τους οι ενδιαφερόμενοι.

Η νομοθετική διάταξη προωθείται με διαδικασίες-εξπρές και χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους από τον Μάιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε το 2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η σχετική διάταξη φέτος θα ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν και τα κρατικά έσοδα από την άρση ακινησίας οχημάτων για τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταβάλλονταν τέλη κυκλοφορίας

Σε ότι αφορά τα τέλη με τον μήνα: εάν κάποιος θέλει να κινήσει και πάλι το όχημά του από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα πληρώσει τα μισά τέλη. Όποιος θέλει να το κινήσει για τρεις μήνες θα πληρώσει αυτούς τους τρεις μήνες.

Οι οδηγοί έχουν βγάλει τα οχήματά τους σε ακινησία καθώς είτε δεν μπορούσαν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των τελών και της διατήρησης σε κυκλοφορία του οχήματος, είτε γιατί δεν το χρειάζονταν, υπολογίζονται σε 138.000.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες αλλά και όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους εφορίες τα προηγούμενα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να τις λάβουν πίσω.

Παράλληλα λόγω της πανδημίας αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.