Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε στη Record για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό τονίζοντας πως δεν υπάρχει υπομονή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή την ξέφρενη πορεία στην Πορτογαλία της Σπόρτινγκ, η οποία οδεύει στην κατάκτηση του τίτλου μετά από το 2002 όταν και ήταν προπονητής της ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο Μπόλονι λοιπόν αφού μίλησε για τα λιοντάρια της Λισαβόνας τόνισε ότι οι πράσινοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, ενώ επεσήμανε την έλλειψη υπομονής των οπαδών, όπως συμβαίνει και στην Πορτογαλία. Ακόμα ο τεχνικός των πράσινων ξεκαθάρισε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σπουδαίος προπονητής, ενώ σχολίασε και τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Λεωφόρου πριν μερικές εβδομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Record:

Για την απόφαση που πήρε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια εύκολη απόφαση, την οποία πήρα αμέσως. Όταν ήρθε η πρόταση δεν το σκέφτηκα, καθώς ήξερα την ομάδα και είχα ήδη ενημέρωση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες αλλά κολακεύτηκα από την πιθανότητα να τον βοηθήσω να ξαναμπεί στο σωστό μονοπάτι. Ο Παναθηναϊκός ήταν σημαντική ομάδα στην Ευρώπη αλλά έχασε την δύναμή του. Σιγά σιγά θέλει να επιστρέψει. Είναι μια δουλειά ελκυστικά και παράλληλα ρίσκο. Η Ελλάδα είναι σαν την Πορτογαλία. Δεν υπάρχει υπομονή, η έλλειψη υπομονής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός έχει έναν σπουδαίο προπονητή αλλά βρίσκονται στην Ευρώπη σταθερά τα τελευταία 15-20 χρόνια. Αυτό τον βοήθησε να είναι οικονομικά σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο, αλλά δεν γίνεται με την… μία».

Για την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό: «Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι γιατί δουλέψαμε πολύ για αυτό, δεν σημαίνει όμως πως πετύχαμε κάτι. Ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα δεδομένα προβλήματα που έχουμε εξαιτίας αυτής της νίκης. Τα προβλήματα ψάχνουν ακόμα λύση».