Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στη Λαμία (3-0) και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί με την Αρσεναλ για τους «16» του Europa League.

Ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος αγωνίστηκε ως σέντερ μπακ στο σημερινό παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του Ουσεϊνού Μπα, μίλησε για τη νίκη απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας, αλλά και για το ματς με τους Λονδρέζους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα πού καλό πρώτο ημίχρονο και καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι, ενώ για το γεγονός ότι έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός, τόνισε ότι έχει ξαναπαίξει στη συγκεκριμένη θέση και πάντα θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε όποια θέση και αν τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του.

Οσον αφορά στο ματς με την Αρσεναλ, επισήμανε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τα δώσουν όλα, να παίξουν με πάθος και ψυχή απέναντι στους Λονδρέζους και να παλέψουν μέχρι τέλους, προκειμένου να πάρουν τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εμβιλά:

Για την εξέλιξη του αγώνα με τη Λαμία: «Είναι πολύ σημαντικό το σημερινό γιατί ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Θέλουμε να πάμε στα πλέι οφ με πολλούς βαθμούς. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και τελειώσαμε το ματς. Επίσης είναι θετικό ότι δεν δεχτήκαμε γκολ κι έτσι ξεκινήσαμε καλά την προετοιμασία μας για την Άρσεναλ».

Για το γεγονός ότι παίζει στόπερ: «Θα βρίσκομαι στο γήπεδο όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Έχω μία εμπειρία στη θέση αυτή. Ελπίζω να γυρίσει γρήγορα ο Μπα γιατί τον έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Όλους τους παίκτες τους έχουμε ανάγκη. Και για την επιστροφή του Σεμέδο ανυπομονούμε, όμως αν μου το ζητήσει ο προπονητής θα παίξω και σε αυτή τη θέση».

Για το παιχνίδι με την Άρσεναλ: «Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ελπίζω ότι έχει έρθει η στιγμή να πάρω μία νίκη με την Άρσεναλ. Το σημαντικό είναι η ομάδα μας. Να παίξουμε με ψυχή και πάθος. Θα πρέπει να είμαστε πολεμιστές για να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι».