Οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις αξιοποιούν τις αλλαγές που φέρνει η νόσος COVID-19 και αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό τα όσα επιφυλάσσει η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις τους.

Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από τα ευρήματα της έρευνας Global Female Leaders Outlook 2020, που παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης της KPMG με τίτλο: «Πανδημία: ευκαιρία για επίτευξη ισότητας στη διοίκηση των επιχειρήσεων;».

Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι η κλιματική αλλαγή και η ανισότητα των φύλων αποτέλεσαν τα δύο βασικά ζητήματα που προσδιόρισαν οι γυναίκες σε ανώτερες θέσεις ως τομείς για τους οποίους αισθάνονται πίεση να δράσουν από τα ενδιαφερόμενα μέρη τους.

Επιπλέον, τα νέα εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας και συνεργασίας επιτρέπουν την εργασία από οποιοδήποτε σημείο, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής των γυναικών σε ανώτερες θέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, η εξέλιξη του εργασιακού κύκλου, η ικανοποίηση των εργαζομένων, οι προσωπικές επιπτώσεις και τα κίνητρα των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν τα θετικά πρότυπα γυναικών, οι οποίες βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις και να διαδοθεί το μήνυμα ότι η επίτευξη μιας καλύτερης ισορροπίας μέσω της διαφορετικότητας αποτελεί τον μοναδικό τρόπο ώστε στο μέλλον να ενταχθούν όλοι ανεξαιρέτως στο κοινωνικό σύνολο και την εργασία.