Ο Αμπέλ Φερέιρα εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πορεία της πανδημίας στο Βερντάο, πόλη που εδρεύει η Παλμέιρας. Συγκεκριμένα τόνισε τις διαφορές με την Ευρώπη, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων.

«Φοβάμαι για νέο ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτό συζητούσα και με τον ποδοσφαιρικό διευθυντή της ομάδας. Όταν έφτασα εδώ (σ.σ. στο Βερντάο) έμεινα έκπληκτος.

Στην Ευρώπη, τουλάχιστον στην Πορτογαλία, είχαμε δύο lockdown και πηγαίναμε μόνο για τα βασικά ψώνια, όμως τα μέτρα στην Βραζιλία ήταν πολύ πιο ελαφριά», είπε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του.

«Ανησυχώ για τον αριθμό των νεκρών. Δεν έχει σημασία ο αριθμός τους, για μένα παραμένει το ίδιο. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, είμαι παθιασμένος με το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα.

Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τη ευθύνη μας, για να προστατευτούμε. Τρομάζω όταν ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τις απώλειες και τα κρούσματα. Πρέπει να ξεχάσουμε την αντιπαλότητα μας και να κοιτάξουμε μαζί τον εχθρό που λέγεται κορωνοϊός»