Το πιο μεγάλο παιχνίδι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου -μέχρι το επόμενο- για τον Άρη είναι το αποψινό (20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Αναμέτρηση που κρίνει το μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το έργο της ομάδας του Άκη Μάντζιου, φυσικά, μόνο εύκολο δεν είναι απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Αν, όμως, υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να το πετύχει, αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να τον αποκλείσει από τη συνέχεια του Κυπέλλου, αυτή είναι ο Άρης.

Αυτό έχει φανεί, άλλωστε,  σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο σημερινοί αντίπαλοι για το πρωτάθλημα και το πρώτο του Κυπέλλου.

Το αγωνιστικό πλάνο είναι αυτό που θα δώσει στον Άρη την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Για την ακρίβεια, η πίστη εφαρμογή του στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες.

Ο Άρης δεν έχει κανέναν λόγο να βιάζεται στη σημερινή αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πρέπει να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και με υπομονή να ψάξει το γκολ που θα του χαρίσει την πρόκριση.

Παράλληλα, πρέπει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του, την οποία άλλωστε οι Κιτρινόμαυροι έχουν κρατήσει ανέπαφη σε 15 παιχνίδια.

Σημαντικές οι απουσίες των Γκαρσία και Ματίγια, όμως ο φετινός Άρης έχει και πληρότητα και ποιότητα στο ρόστερ, για να τις αναπληρώσει.

Ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα κάνει σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα ο Άκης Μάντζιος, το σημαντικό είναι όσοι ξεκινήσουν σήμερα το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να πιστεύουν ότι θα πάρουν την πρόκριση, να είναι αποφασισμένοι.

Ο Άρης χρειάζεται πίστη εφαρμογή του αγωνιστικού του πλάνου, αποφασιστικότητα και λίγη τύχη, αν θέλετε, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση.

Δύσκολο το έργο του. Αλήθεια είναι.

Πρόκειται για μια ομάδα, όμως, που έχει μάθει στα δύσκολα.

Για να γίνεις άλλωστε βασιλιάς στη ζούγκλα, πρέπει να «σκοτώσεις» το λιοντάρι.