Ξεκίνησαν σήμερα και προχωρούν, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με γοργούς ρυθμούς, οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα πληγέντα κτήρια από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 294 κτήρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε Κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας. Από τα 294 κτήρια που ελέγχθηκαν, τα 205 κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμα.

Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στις πληγείσες περιοχές, κατά τις οδηγίες του υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του γενικού γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετείχε εχθές στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

Σήμερα, κλιμάκιο 42 μηχανικών κάνει ελέγχους στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, σχολικές μονάδες, δημόσια κτίρια, κέντρα υγείας) για την αποτίμηση των ζημιών.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, αύριο θα ενισχυθεί με κλιμάκιο 50 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου.