H αγωνία είναι εύλογη και είναι και πρόδηλη πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο σχετικά με την εφαρμογή και την απόδοση των νέων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία στην κυβέρνηση για το τι θα γίνει αυτές τις μέρες τις επόμενες ημέρες.

Είναι δύσκολες μέρες και η αγωνία έγκειται στο γεγονός ότι θα πρέπει να αποδειχθεί αυτό που οι λοιμωξιολόγοι ότι είμαστε δηλαδή στο πικ του τρίτου κύματος, ή αν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το πρώτο ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση. Οι 12 μέρες είναι το όριο, που έχει βάλει η κυβέρνηση. Οι 10 μέρες όμως είναι αυτές που μεσολαβούν μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή, ημερομηνία που θα μάθουμε αν θα έχουμε μια βδομάδα παράταση, κάτι που τώρα φαίνεται κάπως πιο πιθανό ή θα έχουμε άρση του lockdown.

Ακολουθούν ημέρες κρίσιμες σαν τη σημερινή κάτι που φοβάται το κυβερνητικό επιτελείο.

Εάν υπάρξει μία πολύ μεγάλη κινητικότητα απόψε και την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα που είναι μέρες γιορτών, θα φέρει περισσότερα κρούσματα, τα οποία θα φανούν αργότερα.

Άρα μπορεί να πέσουμε σε μια επικίνδυνη παγίδα όταν θα έχει ανοίξει κάπως η οικονομία και μετά το άνοιγμα να δούμε απότομη εκτίναξη κρουσμάτων που θα οφείλονται σε γιορτές. Γι αυτό είναι και η σημερινή παρέμβαση νωρίς το πρωί του πρωθυπουργού.