«Η διορισμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας αρνείται στους γιατρούς της επιλογής τού Δημήτρη Κουφοντίνα να τον επισκεφτούν», αναφέρεται σε δημοσίευμα του «eksegersi.gr», που αναδημοσιεύεται στο «athens.indymedia.org».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο γιατροί της επιλογής τού Δημήτρη Κουφοντίνα (Θοδωρής Ζδούκος, γενικός ιατρός-διευθυντής ΕΣΕ, και Κατερίνα Ντουζέπη, αναισθησιολόγος-εντατικολόγος-επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), «υπέβαλαν σήμερα, με όλους τους τύπους, αιτήματα προκειμένου να επισκεφθούν τον απεργό πείνας και δίψας αύριο, 5 Μάρτη, όπως ήδη έχουν κάνει και άλλες φορές».

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έπρεπε να τους στείλει τις βεβαιώσεις που χρειάζονται, προκειμένου να μετακινηθούν από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα, προς την Λαμία, «όπως τις προηγούμενες φορές», αναφέρεται και διευκρινίζεται: «Επειδή η ώρα περνούσε και οι βεβαιώσεις δεν έφταναν στα e-mail των γιατρών, η Κ. Ντουζέπη προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τη γραμματεία της διοίκησης. Κανείς δε σήκωνε το τηλέφωνο. Ούτε ο διοικητής το προσωπικό του κινητό. Ξαφνικά, πριν από λίγη ώρα, τηλεφώνησαν στη γιατρό από τη γραμματεία των Φυλακών Δομοκού και την ενημέρωσαν ότι, μολονότι η φυλακή δεν έχει καμιά αντίρρηση, η διοίκηση του Νοσοκομείου αρνήθηκε να επιτρέψει την επίσκεψη των γιατρών! Με το εξωφρενικό πρόσχημα ότι έχουν γίνει αρκετά επισκεπτήρια στον Δ. Κουφοντίνα και θα δουν αν θα δώσουν άδεια για την επόμενη εβδομάδα».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι «εξωφρενικός, γιατί πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούν να λογίζονται ως επισκεπτήριο (και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί). Αυτό που μένει είναι ότι προσπαθούν να αποκόψουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα από την επαφή με τους γιατρούς που έχει ο ίδιος επιλέξει, όπως έχει δικαίωμα». Και αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «στην προσπάθειά της να κάμψει τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει για 56η μέρα την απεργία πείνας και για 10η μέρα την απεργία δίψας, προχώρησε σε στέρηση του δικαιώματός του στους γιατρούς της επιλογής του, θυμίζοντας λατινοαμερικάνικη δικτατορία».

Οι δύο ιστότοποι καλούν την ΟΕΝΓΕ να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει να σταλούν στους γιατρούς οι βεβαιώσεις μετακίνησης, ώστε να επισκεφθούν αύριο τον Δ. Κουφοντίνα, όπως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν ζητήσει.

Στο δημοσίευμα υπάρχει και ένα υστερόγραφο, που απευθύνεται στους «καλοθελητές και λοιπούς απορούντες», όπως αναφέρεται: «Μην σας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ένας απεργός δίψας αντέχει για δέκατη μέρα. Ο Δ. Κουφοντίνας έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να προσλάβει νερό από το στόμα. Ενυδατωνόταν με ορό. Όταν αφαίρεσε τον ορό (από τότε μετράμε την απεργία δίψας), εξακολουθούσε να έχει μερική ενυδάτωση από την ενδοφλέβια αντιβίωση που έπαιρνε για την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης. Διέκοψε την αντιβίωση την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, για να μην έχει ούτε αυτή τη μικρή ενυδάτωση. Έκτοτε είχε ελάχιστη ενυδάτωση, μέσω μιας μικρής διόρθωσης ηλεκτρολυτών που έγινε με τη συναίνεσή του άπαξ».