Ο Χρήστος Λούλης φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα οικονομικής επιστήμης, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή για να σπουδάσει υποκριτική στο Ελληνικό Θέατρο Τεχνών στα 20 του, απ’ όπου αποφοίτησε το 1999. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη σχετικά με τον λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε στην υποκριτική, ο Χρήστος Λούλης απάντησε: «Το γεγονός ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι πολύ σοβαρό χωρίς να παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.» Έχει επίσης πει: «Ήμουν κάποιος άλλος προτού γίνω ηθοποιός, είναι σαν μια δεύτερη γέννηση.»

Με την ομάδα του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε το 2006 σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη για το θεατρικό έργο Οι Πέρσες του Αισχύλου, ενώ το 2012 συμμετείχε, πάλι με το Εθνικό Θέατρο, στο Shakespeare Festival, που διοργάνωσε το Globe Theatre στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι σκλάβοι στα δεσμά τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 2004 συμμετείχε ως «Έρωτας» στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το 2019 υποδύθηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία του Κώστα Γαβρά Ενήλικοι στην Αίθουσα. Η ταινία και ο ρόλος του δεν συγκέντρωσαν και τις καλύτερες κριτικές.

Κατοικεί στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος με την Κύπρια ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή από το2008 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. «Είμαι παντρεμένος με την Έμιλυ 11 χρόνια, αλλά είμαστε μαζί 18. Για να ζεις με κάποιον τόσα χρόνια χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή, αγάπη και να μη νομίζεις ότι τα έχεις όλα έτοιμα και λυμένα», έχει σχολιάσει ο Χρήστος Λούλης.

«Το θέατρο είναι ένας χώρος πολύ φωτεινός και πολύ σκοτεινός ταυτόχρονα, όπου τα σκοτάδια μας πρέπει να τα κάνουμε τέχνη και όχι να καταστρέφουμε τους άλλους», είπε ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του και επεσήμανε πως κακές συμπεριφορές θα υπάρχουν πάντα. Αυτές δεν μπορείς να τις ποινικοποιήσεις.

Έχει υποστεί και ο ίδιος κακές συμπεριφορές, αλλά έχει φερθεί και άδικα, όπως έχει ομολογήσει.

Όσον αφορά το καστ της νέας σειράς του μεγάλου καναλιού, ο Χρήστος Λούλης θα συμπρωταγωνιστήσει με την Μυρτώ Αλικάκη, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Βίκυ Παπαδοπούλου, τον Δημήτρης Λάλο και άλλους καλούς ηθοποιούς.

Η ιστορία διαδραματίζεται στα πλούσια προάστια της Αθήνας. Όλα ξεκινούν όταν ένα πρωινό το σχολικό λεωφορείο ενός ιδιωτικού σχολείου εξαφανίζεται. Σε αυτό επιβαίνουν εννέα μαθητές δημοτικού, γόνοι εύπορων οικογενειών, ο οδηγός και η νεαρή συνοδηγός.