Δεν λένε να ηρεμήσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, καθώς συνεχείς μετασεισμοί σημειώνονται στον Τύρναβο έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στις 13:15, η περιοχή της Λάρισας ταρακουνήθηκε από ισχυρό μετασεισμό των 5 Ρίχτερ. Ακολούθησε μετά από 4 λεπτά και άλλος μετασεισμός της τάξης των 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί άλλοι τέσσερις μετασεισμοί από 4 έως 4,9 Ρίχτερ. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί έξι μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ.

Έπειτα από την προτροπή των αρχών και των σεισμολόγων, οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν έξω από τα σπίτια τους με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις να τους κρατούν σε επιφυλακή.

Oι προειδοποιήσεις των σεισμολόγων

Σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη τις επόμενες ώρες και προτρέπουν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο in.gr έκανε λόγο για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. «Η περιοχή έχει μία αυξημένη σεισμικότητα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και δεν μπορούμε να πούμε ακόμη εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» τόνισε.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί. Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες. Στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών μαζί με κλιμάκια μηχανικών ετοιμάζονται να μεταβούν στην περιοχή.

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουν σήμερα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Δείτε το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Καλαμπάκα: