Δεν σκοπεύει να υπαναχωρήσει η κυβέρνηση στο αίτιμα του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τη Σοφία Νικολάου.

Η Γεννική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα καθώς «δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος, που ο Κουφοντίνας κι άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη λοιπόν στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους».

«Εχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν στον Κορυδαλλό καταδικασμένοι κρατούμενοι. Εχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: κι από την 17Ν) κι αυτοί θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Εχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό».

Επανέλαβε πως «η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι ένα μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση. Είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να το πράξει. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει. Είναι όλα νομότυπα. Αν ικανοποιήσουμε το αίτημά του, είναι σαν να παρανομούμε».

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της 17Ν είπε ότι «ούτως ή άλλως πρόθεσή μας είναι να μεταχθούν. Λόγω lockdown δεν μετακινήθηκαν. Αυτό που έχουμε κάνει ουσιαστικά είναι να κλείσουμε τον Κορυδαλλό. Δεν μπαίνει κανείς. Δεν επιτρέπουμε σε υπόδικους να μείνουν, πόσο μάλλον σε καταδικασμένους. Θα φύγουν όλοι οι κρατούμενοι».

Τι απαντά στην Ιωάννα Κούρτοβικ

«Το δελτίο Τύπου που βγάλαμε τα λέει όλα. Δόθηκαν όλα τα έγγραφα στην συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κουφοντίνα» είπε αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Κούρτοβικ.

«Αυτές οι αποφάσεις (σ.σ.: τα χαρτιά που έδειχνε χθες η κυρία Κούρτοβικ) και είναι ίδιες με όσες εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά τα έγγραφα μπορούν να προσβληθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης. Να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» τόνισε η κυρία Νικολάου.

Για τη δήλωση της δικηγόρου που είπε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά εκδικείται τον Κουφοντίνα, η ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής τόνισε πως «Είναι παραλήρημα της κυρίας Κούρτοβικ. Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρούς, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του. Πού είναι η εκδικητική συμπεριφορά;»

Τέλος, για τον νόμο που υποστήριξε η συνήγορος του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη ότι έγινε ειδικά γι αυτόν ξεκαθάρισε ότι «μόνο φωτογραφικός δεν ήταν για τον Κουφοντίνα ο νόμος» και πρόσθεσε πως οι λόγοι για να μεταχθεί ένας κρατούμενος, είναι συγκεκριμένοι: υγείας, οικογενειακοί, ή αν έχει δικαστήριο σε κάποια άλλη πόλη.

«Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε τίποτα απ’ αυτά», κατέληξε χαρακτηριστικά.