Μεγάλες αλλαγές στους κωδικούς SMS στο 13033 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων του lockdown και υπό το βάρος της αυξημένης διασποράς του κοροναϊού.

Από την Πέμπτη στις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα και μέχρι τις 16 Μαρτίου (με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου) θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6.

Ειδικότερα, ο κωδικός 2 μέχρι σήμερα αφορούσε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Ο κωδικός 3 αφορούσε, δε, μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Τι αλλάζει

Πλέον, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση που γίνεται με τον κωδικό 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, συνεργείο, ΚΤΕΟ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα γίνεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για τη μετακίνηση με τον κωδικό 3 και μόνο στο σκέλος που αφορά τις τράπεζες, αυτή θα γίνεται μόνο εντός δήμου ή εντός 2 χλμ.

Διαβάστε επίσης: