Την παρέμβαση της Προίσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία από εργαζόμενο.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασηε προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να κινηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του καταγγελλόμενου πτοσώπου.

Για την εξέλιξη αυτή της υπόθεσης ενημέρωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

ΕΔΕ και πειθαρχικό συμβούλιο για τις καταγγελίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με το MEGA, η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του τραυματιοφορέα για ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Έχει γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο και, όπως αναφέρει το πόρισμα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο Παίδων.

Μάλιστα, ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αναστολή από την περασμένη Πέμπτη, ενώ σήμερα εξετάζεται το θέμα το πειθαρχικό συμβούλιο.

Όταν ολοκληρωθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, οι φάκελοι μαζί με την ΕΔΕ θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο για το θέμα και, όπως τονίζουν, δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο συγκεκριμένος φέρεται να επιχείρησε να βιάσει 8χρονο κορίτσι.