Απομακρύνεται από το τραπέζι η πιθανότητα ενός lockdown τύπου Μαρτίου με το Μαξίμου να προχωρά στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Ορίστηκε ομάδα ειδικών η οποία επεξεργάζεται και θα προτείνει «έξυπνες» λύσεις έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 16 Μαρτίου. Στόχος να μην παραταθεί το lockdown μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Στην κυβερνητική σύσκεψη του Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και πρέπει να «δούμε με ευαισθησία το τι θα κάνουμε».

Σύμφωνα με τo MEGA  τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση χωρίζονται σε δύο περιόδους. Τα πρώτα αφορούν τις επόμενες 15 ημέρες και τα δεύτερα είναι πιο μακροπρόθεσμα και πιο διαρκούς χαρακτήρα.

Επί του παρόντος εξετάζεται η αναμόρφωση των κωδικών «4» και «6». Ενδέχεται να υπάρξει ένας νέος αριθμός για την σωματική άσκηση. Και αυτό διότι τεχνικά από το σύστημα διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν μπορείς να στείλεις ένα ή δύο μηνύματα.

Όσον αφορά το «4» έχει παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιείται το ίδιο συχνά με το «6». Η απόφαση είναι να αλλάξει η χρήση του «6».

Εξετάζεται η αλλαγή των ωραρίων κυκλοφορίας αλλά και ένας τρόπος αλλαγής της χρήσης των κωδικών «4» και «6», ώστε να περιοριστεί η χρήση τους.