Ο Φραν Βέλεθ παραχώρησε συνέντευξη στη Sportday και αναφέρθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένας τελικός για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει μόνο τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ακόμα, ο ισπανός στόπερ μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και για το γκολ που πέτυχε στη Λεωφόρο κόντρα στην Ένωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο αντίπαλός μας είχε μία ευκαιρία από το… πουθενά και πέτυχε το γκολ. Είναι τόσο απλό. Δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε λίγες φάσεις, όσες είχε και η ΑΕΚ. Είναι αλήθεια πως το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς ποιότητας και θεάματος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές αν σκοράρεις μόνο ένα γκολ και προσέξεις στο να μη δεχτείς, απλώς νικάς. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι.

Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να μιλάς για τύχη. Πρέπει να την… προκαλέσεις την τύχη σου και να τη διεκδικήσεις. Να δουλέψεις για τη νίκη και μετά θα έρθει το αποτέλεσμα. Η ομάδα πάντως δουλεύει, προσπαθεί πολύ και μάχεται κάθε φορά μέσα στο γήπεδο για το καλύτερο».

Για το γκολ που πέτυχε: «Έχω εμπιστοσύνη στα πόδια μου και δοκίμασα το σουτ. Ήταν όντως ένα πολύ ωραίο γκολ, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι άλλο, από τη στιγμή που δεν νικήσαμε και ήρθε στο τέλος αυτή η ισοπαλία».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ: «Απλώς να… νικήσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ματς, είναι όντως σαν τελικός για εμάς. Χάσαμε μία σημαντική ευκαιρία κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, διότι έρχεται ένας άλλος πολύ σημαντικός αγώνας την Τετάρτη για το Κύπελλο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σαν να είναι ένα απλό παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε μέσα, έχοντας στο μυαλό μας από το πρώτο λεπτό μόνο το πώς θα φθάσουμε στη νίκη. Μετά θα ασχοληθούμε με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν».