Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς υποδέχεται την Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη στο ΟΑΚΑ για την 27η αγωνιστική.

Οι Πράσινοι έχουν μια πολύ απαιτητική δοκιμασία κόντρα στους Μπλαουγκράνα, σε ένα ματς ωστόσο όπου θα κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας ο Μάριο Χεζόνια.

Ο κροάτης φόργουορντ θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ πρώτη φορά, χωρίς ωστόσο να γίνει πράξη το όνειρό του να είναι το γήπεδο κατάμεστο, λόγω κοροναϊού, ενώ θα παίξει απέναντι στην ομάδα που θα αποφασίσει τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τώρα το ματς, οι πιθανότητες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό είναι απλώς μαθηματικές με ρεκόρ 9-15, οι απουσίες είναι πολλές και σοβαρές, και ο αντίπαλος πάρα πολύ δυνατός, με το Τριφύλλι ωστόσο να ψάχνει την υπέρβαση.

Ο Όντεντ Κάτας δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ιωάννη Παπαπέτρου και Νεμάνια Νέντοβιτς, με τον πρώτο να έχει καλές πιθανότητες να προλάβει το ματς της Πέμπτης με την Μπάγερν στο Μόναχο.

Εκτός πλάνων είναι και ο Τι Τζέι Μπρέι, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με 25 πόντους και 8 τρίποντα, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.

Η Μπαρτσελόνα έρχεται ως πρωτοπόρος με 19-8, ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει απουσίες πέρα από αυτήν του Πάου Γκασόλ, που ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί, ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ επέστρεψε την Κυριακή έπειτα από πολύμηνη απουσία.

Διαιτητές θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Άνε Πάντερ (Γερμανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).