Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Μπασκόνια και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την αναμέτρηση με τους Βάσκους.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να νικήσουν κάθε αντίπαλο, πως δεν γνωρίζει αν ο Γιώργος Πρίντεζης θα είναι έτοιμος για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και για το αν πάρει χρόνο ο Κώστας Κουφός.

Για το ματς με τη Μπασκόνια: «Φυσικά και πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Κάθε παιχνίδι πιστεύουμε πως μπορούμε να το κερδίσουμε. Αυτό έλειπε, να θεωρούμε πως δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν φυσικά δυσκολίες. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ γρήγορο ρυθμό, είναι πρώτη σε πόντους ανά παιχνίδι προερχόμενους από transition. Θα πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι μέσω της επίθεσης μας, να έχουμε καλή εκτέλεση ώστε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να παίξουν σε αυτό τον ρυθμό».

Για το δεύτερο ημίχρονο με την ΤΣΣΚΑ: «Κάποιες φορές έχουμε αντιδράσει ως ομάδα… Παίζουμε επιθετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και εκτελούμε καλά το πλάνο μας. Έχουμε, όμως, και σημεία του παιχνιδιού που είμαστε το τελείως αντίθετο. Αυτή τη σταθερότητα ψάχνουμε όλη τη χρονιά να την βρούμε. Δυστυχώς κάποιες απουσίες δεν μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Πάντως, πιστεύω πως στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε παντού».

Για τις απουσίες: «Ο Πρίντεζης δεν ταξίδεψε λόγω μυϊκού σπασμού και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Παπανικολάου και Μάρτιν είναι εκτός, ενώ ο Κουφός είναι μαζί μας και θα αγωνιστεί».

Για το αν εξακολουθεί να υπάρχει πίστη για πρόκριση στα play-offs: «Επειδή δεν υπάρχει το εγχώριο πρωτάθλημα που πάντα παίζει ένα σημαντικό ρόλο, οι παίκτες χρειάζεται να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στο να μένουν συγκεντρωμένοι και να καταλάβουν το νόημα αυτών των παιχνιδιών. Πρέπει όλοι μαζί να το καταφέρουμε».