«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα», επισημαίνεται σε νέα ανακοίνωση της ΝΔ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος είχε πει σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη».

«Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος: «Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα κατά του Θ. Δρίτσα, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του για τη 17 Νοέμβρη «προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων» και καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει θέση.