Στα ολλανδικά δικαστήρια η συνέχεια της «μάχης» μεταξύ της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και της Heineken – Τι απαντά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το εφετείο του Αμστερνταμ έκρινε ότι είναι αρμόδιο για να συζητήσει την αγωγή αποζημίωσης

Δεκτό έγινε το αίτημα της Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. μετά την έκδοση προδικαστικής απόφασης για τη διεκδίκηση καταβολής αποζημίωσης από τον όμιλο Heineken ενώπιον των ολλανδικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Εφετείο του Άμστερνταμ έκρινε ότι είναι αρμόδιο να συζητήσει την σχετική αγωγή της ΖΜΘ όχι μόνο κατά της μητρικής εταιρίας Heineken αλλά και κατά της ελληνικής θυγατρικής αυτής, Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Οι δικαστικές ενέργειες της ΖΜΘ εναντίον του ομίλου της Heineken ξεκίνησαν έπειτα από την έκδοση απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΠ.ΑΝΤ.),κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά της μπύρας.

H Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε με έδρα την Κομοτηνή που παράγει μεταξύ άλλων το σήμα «Βεργίνα» κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά της Heineken ενώπιον των ολλανδικών δικαστηρίων, το 2017. Υποστήριξε ότι η υπόθεση πρέπει να συζητηθεί στην Ολλανδία, όπου έχει την έδρα της η Heineken, επειδή οι δραστηριότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βρισκόταν υπό την καθοδήγηση και εις γνώση της μητρικής εταιρίας.

Τι απαντά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η απόφαση αφορά τη διαδικασία και όχι την ουσία – εξετάζουμε την πιθανότητα προσφυγής

Με ανακοίνωσή της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επισημαίνει: Η Heineken & η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχουν ενημερωθεί για την απόφαση του Εφετείου του Άμστερνταμ. Βρισκόμαστε τώρα στη φάση αξιολόγησης των επόμενων κινήσεών μας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή αφορά στη διαδικασία και όχι την ουσία της υπόθεσης, καθώς το μόνο που έγινε είναι να καθοριστεί το κατά πόσο οι Ολλανδικές Δικαστικές Αρχές έχουν ή όχι δικαιοδοσία να αποφανθούν σχετικά με τους ισχυρισμούς της ΖΜΘ εναντίον της Heineken και της ΑΖ. Η απόφαση δεν έχει απολύτως καμία επίδραση επί της ουσίας των ισχυρισμών της ΖΜΘ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk