Ο Ολυμπιακός έσπασε το μπλόκο του Βόλου και επιστρέφει στην Αθήνα με το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές του.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με γκολ των Φορτούνη (4’) και Εμβιλά (81’) επικράτησαν στο Πανθεσσαλικό με 2-1 για την 24η αγωνιστική της Superleague και αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Συγκεκριμένα, μετά το διπλό στη Θεσσαλία, οι Πειραιώτες βρίσκονται στο +14 από τον δεύτερο Αρη, στο +15 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο +16 από την τέταρτη ΑΕΚ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαμψαν την αντίσταση του Βόλου, που… σκύλιασε για να τους κόψει βαθμούς και συνέχισαν την πορεία τους προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι «χτυπούσαν» στο ψαχνό, καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να έχει απέναντί του και τους δύο βοηθούς, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Στο πρώτο μέρος ο Πετρόπουλος σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπρούμα, που έβγαινε τετ α τετ με τον Κλέιμαν και στο δεύτερο ημίχρονο ο Δημητριάδης ακύρωσε το γκολ του Εμβιλά για οφσάιντ του Χασάν. Ο Πορτογάλος διαιτητής του παιχνιδιού, Φάμπιο Βερίσιμο, όμως εξέτασε ο ίδιος τη φάση στο VAR και μέτρησε κανονικά το γκολ του Γάλλου μέσου. Ο Ιβηρας μέτρησε το γκολ και έβγαλε… στη σέντρα τον Δημητριάδη.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. Μια νίκη που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Σεμέδο,  ο οποίος χτύπησε στο γόνατο στο πρώτο ημίχρονο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει τη θέση του. Ο Πορτογάλος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι πλέον αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με τον Βόλο και στρέφουν το βλέμμα τους στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει με 2-1 το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και πηγαίνουν στη συμπρωτεύουσα για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Εμβιλά βρισκόντουσαν στα χαφ, με τους Βαλμπουενά και Μπρούμα στα δύο άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Λόπεθ παρέταξε τον Βόλο με τους Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Μπαρτόλο, Νίνης και Μπαριέντος.

Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, απάντησε ο Βόλος

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Καμαρά με μια πανέμορφη μπαλιά έβγαλε τον Μπρούμα τετ α τετ με τον Κλέιμαν, ο Πορτογάλος δεν σούταρε, ελίχθηκε ωραία, είδε την κίνηση του Φορτούνη, του έστρωσε την μπάλα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ που έψαχναν, αλλά η απάντηση του Βόλου ήταν άμεση και στο 10’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκρίλο. Ένα γκολ που προήλθε από στημένη φάση και συγκεκριμένα από το κόρνερ του Μπαριέντος. Ο μεσοεπιθετικός του Βόλου εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Γκρίλο νίκησε στον αέρα τους αντιπάλους του και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σα «εκτινάχθηκε» και προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα.

Μετά το γκολ του Βόλου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Θεσσαλών από τα άκρα, με τους Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπρούμα και Βαλμπουενά, με τον Εμβιλά να περιμένει έξω από τη μεγάλη περιοχή για να απειλήσει με μακρινό σουτ. Στο 14’ ο Λαλά έδωσε στον Φορτούνη, αυτός έστρωσε στον Εμβιλά, ο Γάλλος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπρούμα βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Βόλου απέκρουσε. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, σε μια φάση στην οποία, πάντως, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού φαίνεται να καλύπτεται από τους αμυντικούς της θεσσαλική ομάδας, όταν ξεκινάει την προσπάθειά του. Μετά το 20άλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Πρόβλημα με Σεμέδο και αναγκαστική αλλαγή

Στο 36’ ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Ρούμπεν Σεμέδο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, μετά από ένα μαρκάρισμα στον Σωτήρη Νίνη. Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον Πορτογάλο, ο οποίος, όμως, πόναγε πολύ και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Ο τεχνικός των Πειραιωτών προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στο 39’ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αντί του Ιβηρα σέντερ μπακ, που τραυματίστηκε.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βρουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν κατάφεραν απειλήσουν τον Κλέιμαν. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τις ομάδες να συνεχίζουν όπως ακριβώς ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και πίεσαν τους Θεσσαλούς, τόσο με στημένες φάσεις όσο και με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή,  χωρίς όμως να βρουν το γκολ που έψαχναν.

Στο 53’ ο Εμβιλά σούταρε με τη μία, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Οι Ερυθρόλευκοι με κόρνερ, αλλά και με φάουλ γύρω από την περιοχή, έβαζαν κόσμο στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά οι Θεσσαλοί έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Μέσα ο Χασάν, φουλ επίθεση

Στο 58’ o προπονητής του Βόλου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Μαρτίνες αντί του Τέκιο. Ένα λεπτό αργότερα ο Λαλά δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 63’ ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή, με τον Χασάν να παίρνει τη θέση του Βαλμπουενά. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τον Αιγύπτιο στράικερ και έπαιξε με δύο επιθετικούς, ψάχνοντας το γκολ της νίκης.

Στο 72’ ο Φορτούνης βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την προσπάθεια του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Χασάν βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, σούταρε, ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ. Μια πολύ οριακή φάση.

Εδωσε τη λύση ο Εμβιλά

Στο 81’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει το γκολ της νίκης με τον Εμβιλά. Ο Λαλά με ωραία κάθετη βρήκε τον Μπρούμα από δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα στον Παπασταθόπουλο, ο σέντερ μπακ των Πειραιωτών πλάσαρε, όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Παρόλα αυτά η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά και αυτός στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.  Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Χασάν, αλλά στη συνέχεια ο Πορτογάλος διαιτητής πήγε στην οθόνη, είδε ο ίδιος τη φάση και μέτρησε κανονικά το τέρμα του Αιγύπτιου επιθετικού.  Ο Γάλλος έδωσε τη λύση και ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Μετά το γκολ ο Μαρτίνς προχώρησε σε νέες αλλαγές, βάζοντας τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς και Μπουχαλάκη αντί των Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Φορτούνη. Ο Πορτογάλος φρέσκαρε την ομάδα του με νέα πρόσωπα και «σφράγισε» ουσιαστικά το τρίποντο. Στα εναπομείναντα λεπτά οι πρωταθλητές δεν απειλήθηκαν και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.