Εγγραφο της ΕΛΑΣ ειδοποιούσε για επιθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες λόγω Κουφοντίνα

Το κατεπείγον έγγραφο της 22ης Φεβρουαρίου κι η αιφνιδιαστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής

Σε σαφή προειδοποίηση για επίθεση σε αστυνομικές υπηρεσίες λόγω της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είχε προχωρήσει από τις 22 Φεβρουαρίου – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – η ηγεσία της ΕΛΑΣ χωρίς να αποφευχθεί η χθεσινή καταδρομική εμπρηστική επίθεση αντιεξουσιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής. Με τον φόβο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αιφνιδιαστικές επιθέσεις ή ακτιβιστικές ενέργειες (ΣΣ έχουν πραγματοποιθεί περίπου 300 από την αρχή της διαμαρτυρίας του ηγετικού μέλους της 17Ν ) παρότι υπάρχει γενική επιφυλακή της ΕΛΑΣ.

Στο κατεπείγον έγγραφο που είχε συνταχθεί πριν από μία εβδομάδα ζητείτο από τις αστυνομικές υπηρεσίες «λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επικαιρότητα όπως εντατικοποίησετε τα μέτρα προστασίας των αστυνομικών εγκαταστάσεων. Δίνοντας παράλληλα εντολές κι οδηγίες στο διατιθέμενο στα μέτρα προστασίας προσωπικό των υπηρεσιών σας για τον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους, την ανάγκη να ευρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Λαμβάνοντας παράλληλα αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να αναφέρουν έγκαιρα αρμοδίως οποιοδήποτε συμβάν περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή τους και στρέφεται κατά της ασφάλειας προσώπων ή πραγμάτων».

Επιπλέον στο έγγραφο της ΕΛΑΣ ζητείται «επιπρόσθετα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να δώσετε τις δέουσες εντολές κι οδηγίες στις περιπολίες σας κατά λόγο αρμοδιότητας ώστε να διέρχονται συχνά και σε ακανόνιστα στα χρονικά διαστήματα πλησίον των αστυνομικών εγκαταστάσεων για την διενέργεια ελέγχων τόσο στους πέριξ χώρους όσο και σε ύποπτα πεζά κι εποχούμενα άτομα».

Η επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής

Η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής έγινε από ομάδα περίπου 20 ατόμων, τα οποία βγήκαν από το σκοπευτήριο και κινήθηκαν προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, οι δράστες προχώρησαν σε ρίψη μολότοφ και εξαφανίστηκαν, χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk