Τελευταία ευκαιρία έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών λήγει σε λίγες ώρες και καλύπτει και την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Από αύριο 2 Μαρτίου όποιος δεν θα έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή όποιος δεν προλάβει να υποβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας οχήματος, θα υποστεί το πρόστιμο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που θα είναι ισόποσο των τελών.

Όσοι πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας μετά την Παρασκευή που έληξε κανονικά η προθεσμία μπορεί να έχουν ήδη επιβαρυνθεί με το πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας. Όμως τα χρήματα αυτά θα τους επιστραφούν.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και οι φορολογούμενοι μπορούν να τα δουν με τον QR κωδικό, πληρώνοντας το ποσό μέσω mobile banking.

Τα τέλη μπορούν να εξοφληθούν επίσης με κωδικό RF μέσω web banking, ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εκτυπωθούν με ή χωρίς κωδικούς taxis.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Τα πρόστιμα

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.

Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.