Οι αποκαλύψεις αναφορικά με κακοποίηση πολλών αθλητριών, ακόμα και ανηλίκων, έχουν προκαλέσει σοκ στην Αγγλία και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές σύμφωνα μ όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στο νησί.

Οι μηνύσεις που κατέθεσαν 17 πρώην αθλήτριες κατά της γυμναστικής ομοσπονδίας της χώρας για κακοποίηση είναι αποκαλυπτικές για όσα φρικιαστικά έζησαν ανήλικα παιδιά.

Οι καταγγελίες είναι σοκαριστικές, καθώς οι αθλήτριες αναφέρουν στις μηνύσεις πως έπεσαν θύματα επιθέσεων από κάποιους προπονητές τους, κάνοντας μάλιστα λόγο για χτυπήματα με κλωτσιές και μπουνιές την περίοδο που ήταν ανήλικες.

Ακόμα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε πολλές περιπτώσεις οι προπονητές έθεταν πολύ χαμηλά όρια κατανάλωσης θερμίδων, με τις αθλήτριες να υποστηρίζουν πως έπαιρναν κρυφά φαγητό στα δωμάτια τους για ν’ αντιμετωπίσουν την πείνα.

Σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, η λεκτική βία που ασκούσαν κάποιοι προπονητές προκαλούσε πολλά ψυχολογικά προβλήματα στις αθλήτριες και όσα αναφέρονται στις μηνύσεις σοκάρουν τη Μεγάλη Βρετανία.

Μία από τις αθλήτριες που κατήγγειλε την αγγλική γυμναστική ομοσπονδία είναι η Τζένιφερ Πίντσες που είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Στο μεταξύ, δεύτερη πρώην σύμβουλος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορία που αρνήθηκε χθες ο κυβερνήτης.

Αυτή τη φορά ήταν η 25χρονη πρώην σύμβουλος σε θέματα υγείας Σαρλότ Μπένετ που δήλωσε στους New York Times ότι ο Κουόμο την παρενόχλησε σεξουαλικά την άνοιξη του 2020.

Η Μπένετ υποστήριξε πως ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης τής είπε στις αρχές Ιουνίου ότι είναι ανοιχτός για γνωριμίες με γυναίκες κοντά στην ηλικία των 20 ετών και τη ρώτησε πώς βλέπει εκείνη μια τέτοια διαφορά ηλικίας.

Ενώ ο Κουόμο δεν προσπάθησε ποτέ να την αγγίξει «κατάλαβα ότι ο κυβερνήτης ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου και ένιωσα τρομερά άβολα και φοβισμένη» δήλωσε η Μπένετ στους NYT.

Πρόσθεσε ότι μίλησε με τον προσωπάρχη και νομικό σύμβουλο του κυβερνήτη, ο οποίος τη μετέφερε σε άλλο πόστο, σε άλλο κτίριο. Το νέο πόστο δουλειάς τής ταίριαζε, οπότε αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στο θέμα.

Με ανακοίνωσή του χθες βράδυ, ο Κουόμο διαβεβαίωσε ότι «δεν προσέγγισε ερωτικά την κ. Μπένετ, ούτε ότι είχε ποτέ σκοπό να ενεργήσει με οποιονδήποτε ακατάλληλο τρόπο».

Σημείωσε ότι αντιθέτως ήθελε να στηρίξει την Μπένετ, η οποία του είχε πει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Ο κυβερνήτης, του οποίου η τρίτη θητεία λήγει στα τέλη του 2022, ζήτησε μια «πλήρη εξέταση» αυτών των κατηγοριών, με επικεφαλής έναν πρώην ομοσπονδιακό δικαστή.