Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την χθεσινή  ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, κέρδισε με 3-0 τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 47 βαθμούς, πηγαίνοντας με πλεονέκτημα στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στη Τούμπα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε τη νίκη με τρεις γκολάρες, που πέτυχαν οι Γκάνεα, Σάσα και Σίλβα. Ο Άρης ήταν άκρως αποτελεσματικός απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο Ατρόμητο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου μετά από 10 χρόνια και τέσσερις μήνες, περίπου. Οι κιτρινόμαυροι είχαν κερδίσει τελευταία φορά τον σημερινό τους αντίπαλο στις 30 Οκτωβρίου του 2010, με γκολ των Χαβίτο και Λαζαρίδη.

Στην ενδεκάδα Μήτρογλου και Μπρούνο

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα τους Μήτρογλου και Μπρούνο. Ακόμα, στο αριστερό άκρο της άμυνας επέλεξε τον Γκάνεα αντί του Σάκιτς, ενώ στο βασικό σχήμα και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής επέστρεψε ο Μπρούνο Γκάμα, στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε τον Άρη ο Έλληνας τεχνικός. Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε και αυτός τον Ατρόμητο με το ίδιο σύστημα και με αρκετά νέα πρόσωπα,  σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τηνΑΕΛ. Τη πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο τερματοφύλακας Θεοδωράκης, ενώ ο Εντομβόνγι ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρίες για τους γηπεδούχους

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, σε μια προσπάθεια να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο μεσοαμυντικά αντίπαλο. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε κοντά τις γραμμές της, δίνοντας έμφαση στη προσπάθεια να εμποδίσει την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων. Στο 7ο λεπτό, μετά από σέντρα του Σούντγκρεν από δεξιά, ο Σάσα έκανε τη κεφαλιά απο το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπρούνο να απειλήσει με σουτ την εστία του Θεοδωράκη, χωρίς, όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Γκολάρα από τον Γκάμα

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν, τελικά, να λύσουν τον γόρδιο δεσμό μπροστά από την εστία του Ατρομήτου, με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γκάνεα. Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπερτόλιο έστρωσε την μπάλα στον Ρουμάνο αμυντικό, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, εκτέλεσε τον Θεοδωράκη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Αλλαγή σκηνικού

Στο επόμενο λεπτό ο Ατρόμητος δημιούργησε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι, με τον Νταβιώτη να σουτάρει άστοχα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μετά το γκολ που δέχθηκε  ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Αντίθετα, οι παίκτες του Άρη έδειξαν να χάνουν την συγκέντρωση τους, γεγονός που ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του.

Κινήσεις τακτικής

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης για τον Ατρόμητο, με τον Κωτσόπουλο να παίρνει τη θέση του Εντομβόνγι. Ο Έλληνας επιθετικός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα. Ο Άρης ήταν αυτός, όμως, που δημιούργησε τη πρώτη ευκαιρία, με γυριστό σουτ του Μπερτόλιο μέσα από την μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 64′ έκανε τις πρώτες κινήσεις του από τον πάγκο και ο Άκης Μάντζιος, με τους Μανσίνι και Μάνο να παίρνουν τη θέση των Μπερτόλιο και Μήτρογλου, διατηρώντας πάντως το σύστημα 4-2-3-1.

«Καθάρισε» ο Σάσα

Ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τους Ουμπίδες και Ραμπέγιο για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του. Ο Λουκάς Σάσα, όμως, με ενα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ στο 65ο λεπτό, ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Μετά τη σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος μέσος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Σάββα Παντελίδη, ήρθε και η άτυχη στιγμή με τον τραυματισμό του  Κωτσόπουλου, που έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μάτιτς να παίρνει τη θέση του.

Σίλβα και 3-0

Ο Άρης δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του θέση. Στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σίλβα άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Μάνο και πλάσαρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα και διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν (79′ Σάκιτς), Σάσα (79′ Κάτσε), Τζέγκο, Γκάμα, Μπρούνο (69′ Σίλβα), Μπερτόλιο (64′ Μάνος), Μήτρογλου (64′ Μανσίνι)

Ατρόμητος (Σ. Παντελίδης): Θεοδωράκης, Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο (77′ Ούμπιδες), Τομάσεβιτς, Χαρίσης, Νάτσος, Μουνίθ, Νταβιώτης (66′ Χριστοδουλόπουλος), Αγκάγιεφ (66′ Ραμπέγιο), Εντομβόνγι (46′ Κωτσόπουλος, 70′ Μάτιτς)