Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, 27χρονος άνδρας κατήγγειλε στην αστυνομία την συστηματική του παρενόχληση από Κύπριο μοναχό, από την ηλικία των 12 ετών και για 10 συνεχόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις λάμβαναν χώρα κατά την διάρκεια της εξομολόγησης, όταν ο μοναχός ζητούσε επίμονα να μάθει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές σκέψεις του εξομολογούμενου.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού, ο μοναχός επεδίωκε και την σωματική επαφή ενώ πολλές φορές τον αγκάλιαζε και τον φιλούσε στο στόμα, χωρίς την συναίνεση του. Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την σοκαριστική καταγγελία, παρόμοια εμπειρία είχε και ο νεαρότερος αδερφός του θύματος, ενώ ανάλογη μαρτυρία υπάρχει και από τρίτο άτομο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε από το 2020 ανώτερος ιερωμένος στην Ελλάδα- αφού ο μοναχός ζει πλέον σε μοναστήρι στην Ελλάδα- ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις καταγγελίες.

Η αρχή έγινε με καταγγελία για ανώτατο ιερωμένο

Λευκωσία, γενική άποψηΛευκωσία, γενική άποψη

Τον ασκό του Αιόλου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους κόλπους της εκκλησίας της Κύπρου άνοιξε, καταγγελία γυναίκας για βιασμό της από ανώτερο ιερωμένο. Μετά την καταγγελία ακολούθησαν άλλα δύο δημοσιεύματα με μαρτυρίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση τους από τον ίδιο ιερωμένο. Της δημοσιοποίησης των μαρτυριών ακολούθησαν καταγγελίες στην αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία