Ένα εντυπωσιακό δείγμα της δράσης της αλβανικής μαφίας κι άλλων ποινικών στο κέντρο της Αθήνας που προχωρούν σε συνεχή, ανεξέλεγκτα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρα κι αλληλοπυροβολούνται μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών αποτελεί το συμβάν τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής στον σταθμό Λαρίσης όπου βρέθηκε ακινητοποιημένο ένα ταξί μέσα στο οποίο είχε αφεθεί ένα όπλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αλλοδαποί, πιθανόν Αλβανοί, μπήκαν ως πελάτες στο ταξί από την περιοχή της πλατείας Αττικής. Στο ύψος του Σταθμού Λαρίσης τα δύο άτομα έφυγαν τρέχοντας αφήνοντας πίσω τους το όπλο! Την ίδια ώρα ο οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση σοκ με αποτέλεσμα να ενημερωθεί το ΕΚΑΒ καθώς φαίνεται να απειλήθηκε η ζωή του.

Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», στόχος των δύο ενόπλων που επιβιβάσθηκαν στο ταξί ήταν λίγο νωρίτερα ένας 32χρονος Αλβανός ποινικός που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχές σε εγκληματικές οργανώσεις, για ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ορισμένες ύποπτες σχέσεις με στελέχη της ΕΛΑΣ.

Ο 32χρονος πυροβολήθηκε στο πόδι από τους δύο αγνώστους οι οποίοι στην συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος Αλβανός είχε δεχθεί πυροβολισμούς από αγνώστους, πάλι κοντά στον σταθμό Λαρίσης, στις 26 Μαΐου 2019 κι είχε τραυματισθεί σοβαρά. Το εντυπωσιακό είναι ότι την Πέμπτη το πρωί ο ίδιος αλλοδαπός είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην οδό Κρήτης – κι ενώ επέβαινε σε ηλεκτρικό ποδήλατο – να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο, έχοντας πιστόλι Baikal γεμάτο από σφαίρες.

Χθες το πρωί οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου μίλησε για απειλές για τη ζωή του, αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι και το βράδυ έγινε στόχος της αιματηρής επίθεσης! Με φόβους στελεχών της ΕΛΑΣ ότι αυτή η «βεντέτα» θα συνεχισθεί, ενώ διερευνάται αν σχετίζεται και με «συμβόλαια θανάτου» που έχουν καταγραφεί την τελευταία τετραετία.

Ηδη από την Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιείται έρευνα – για εντοπισμό αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA κλπ- στο σημείο της επίθεσης, στο ταξί που επιβιβάσθηκαν οι δράστες ενώ έχει ζητηθεί και βαλλιστικός έλεγχος στο όπλο που βρέθηκε στο ταξί.