Οι δρόμοι γλιστρούν επικίνδυνα. Το χιόνι έχει λιώσει, αυτοί όμως που δεν επιθυμούν να… κάνουν τούμπες σε δρόμους, πλατείες και μονοπάτια κυκλοφορούν με παπούτσια τα οποία διαθέτουν σόλες ασφαλείς.

Οι γόβες Christian Louboutin με τους εκρηκτικούς, κόκκινους πάτους δεν έχουν καμία θέση στις σύντομες βόλτες μας αυτή την εποχή. Επιλέγω την Πλάκα για ένα πρωινό περίπατο. Κοιτάζω τα αρχοντικά, υπέροχα σπίτια στα χρώματα του «σβησμένου» κόκκινου και της ώχρας μέσα από τα λευκά, oversized γυαλιά της Lowve Paula’s Ibiza.

Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα και η Μύκονος δείχνει σαν κάτι μακρινό και ξεχασμένο πάνω στον εκτυφλωτικά γαλάζιο χάρτη του Αιγαίου.

Ολα αυτά μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Δύο σπίτια στη Συνοικία των Θεών, που απλά ανέβασα μια φωτογραφία τους στη διάρκεια της βόλτας μου, δημιούργησαν χαμό. Πολλοί ρωτούσαν ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες. Το ένα λοιπόν ανήκει στον αγαπημένο ζωγράφο του πρωθυπουργού Γιάννη Αδαμάκο. (Δεν το χρησιμοποιεί για προσωπική του κατοικία.) Το διπλανό ακριβώς οίκημα ανήκει στον επιφανή γυναικολόγο Νίκο Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος έχει φέρει στον κόσμο τους γιους της Τζένης Καρέζη και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, είναι πλέον σε πολύ μεγάλη ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, απολαμβάνει τη ζωή στην Πλάκα και στο Περτούλι όπου βρίσκεται τώρα. Μακριά από την Covid-19.