Στον Εισαγγελέα παραπέμπουν τα Αρσάκεια σχολεία και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης την υπόθεση των καταγγελιών που διακινήθηκαν μέσω Διαδικτύου για «σεξουαλικές, ψυχολογικές ή λεκτικές προσβολές» σε βάρος μαθητών ή μαθητριών του.

«Συνεπής προς τη χθεσινή μου ανακοίνωση σάς ενημερώνω ότι με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υποβλήθηκε αυθημερόν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Αναφορά με αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, η οποία διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο τής ζητηθεί» αναφέρεται στην απάντηση που εξέδωσε.

Επιστολή αποφοίτων των Αρσακείων σχολείων που διακινήθηκε προχθες το βράδυ μέσω Διαδικτύου καλούσε άλλους αποφοίτους του της περιόδου 1994-2018 να δηλώσουν εάν έχουν δεχτεί ποτέ «σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική προσβολή».

Η επιστολή συγκέντρωσε 285 υπογραφές, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί σε ποια κατηγορία ανήκουν, κάτι που προκάλεσε την οργή εκπαιδευτικών των Αρσακείων σχολείων, οι οποίοι με δικό τους κείμενο κατήγγειλαν την κίνηση αυτή ως μεθοδευμένη. Για το θέμα αντηλλάγησαν επιστολές μεταξύ των εκπαιδευτικών των Αρσακείων σχολείων και της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) που έκανε από την πλευρά της λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης στα Αρσάκεια» και επιστολή των εκπαιδευτικών τους η οποία συντάχθηκε υπό πίεση.

Οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων επανήλθαν απαντώντας στην Ομοσπονδία ότι η κίνησή τους «υπήρξε αυτονόητη αντίδραση, απέναντι σε μια πρωτοφανή στα χρονικά, σε ποιότητα και σε έκταση, επίθεση ‘λάσπης’, που πλήττει βάναυσα την εργασιακή μας αξιοπρέπεια».
Το θέμα θα ερευνηθεί σε όλες τις πτυχές του μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας στην υπόθεση.