Το μακρινό, εκπληκτικό Hokkaido της Ιαπωνίας (με τις παγωμένες θάλασσες, τους skiers και snowboarders) για όλους εκείνους που γνωρίζουν από… καλό σκι, η Courchevel, το Gstaad, το St Moritz.

Η Θέκλα αναπολεί τις όμορφες στιγμές μέσα στους ζεστούς, φιλόξενους χώρους του «Eagles» στο Gstaad. Γύρω της μεγαλοεπιχειρηματίες, super stars της μουσικής σκηνής, όπως η Μαντόνα, fashion designers σαν τον Valentino, ο οποίος διαθέτει chalet στο κοσμοπολίτικο θέρετρο χειμερινών σπορ, τζετ-σέτερ, γαλαζοαίματοι, έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Η Λούλα Χανδρή, η οποία έχει αφήσει με μεγάλη επιτυχία τη σφραγίδα της ως πρόεδρος του χρυσοφόρου club, και τα νεότερα μέλη της οικογένειας Graff, τους οποίους συνήθιζα να βλέπω στη Νέα Υόρκη, τραβούν πάντα την προσοχή. Εποχές που διασκεδάζαμε και γελούσαμε πάρα πολύ. Το Gstaad παρουσίασε κρούσματα κορωνοϊού από την περυσινή σεζόν, όταν ξεκίνησε αυτή η φοβερή περιπέτεια.

Οι λάτρεις του spot δεν διστάζουν όμως να «ανηφορίσουν» εκεί. Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν να «χάσουν» την καλύτερη σεζόν για διακοπές και σκι παρά τα προβλήματα. Υπάρχει άλλωστε μια «μπερδεμένη» κατάσταση με τα χιονοδρομικά spots. Αλλα είναι ανοιχτά και άλλα κλειστά.

Το Gstaad είναι τόσο δημοφιλές στους Ελληνες, ώστε έχει μετονομαστεί σε… ελβετικό Κολωνάκι. Συναντάς άλλωστε τους πάντες στη μεγάλη ανηφόρα, στις boutiques ή στα σαλόνια του «Gstaad Palace». Μμμ! Προτιμώ την Cortina d’ Ampezzo στους Δολομίτες.

Εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Ο τελευταίος πάντως James Bond, ο «πολύς» Ντάνιελ Κρεγκ, επιλέγει στην προσωπική του ζωή το Hokkaido και το Aspen…

Πέδιλα σκι by Dior στις ανηφοριές των βορείων προαστίων

Οι σουέτ μπότες του οίκου Moncler με επένδυση από γούνα προβάτου είχαν σχεδόν καταστραφεί. Η Θέκλα άφησε τα δάκρυά της, τα οποία έμοιαζαν με τα υπέροχα διαμάντια που σχεδιάζει για το κοσμηματοπωλείο της στο Μόντε Κάρλο η Gaia Repossi, να κυλήσουν στο πρόσωπό της. Η σκέψη της έτρεξε στις βουνοπλαγιές του Hokkaido στην Ιαπωνία, εκεί όπου έζησε μαγικές στιγμές επιδιδόμενη στο αγαπημένο της σπορ.

Πέδιλα σκι Dior

Η παιδική μου φίλη είναι άριστη σκιέρ αλλά και μανιώδης συλλέκτρια ρούχων, αξεσουάρ και υπερσύγχρονων εξαρτημάτων που έχουν να κάνουν με αυτό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι στο εντυπωσιακό mansion που διαθέτει στον Διόνυσο ένα ολόκληρο δωμάτιο είναι γεμάτο με στολές του σκι αλλά και εκπληκτικά apres ski. Οι μπότες Moncler, top στις πωλήσεις σε ένα διεθνές brand που συνδέεται όσο κανένα με το συγκεκριμένο θεαματικό σπορ (η δική μας Mary Katrantzou έχει επίσης υπογράψει μια εντυπωσιακή σειρά), έδειχναν εντελώς…  ξεχαρβαλωμένες.

Η «Μήδεια», σκέφτηκε η «πτωχή» Θέκλα με την πλούσια, πυρόξανθη χαίτη, δεν κατέστρεψε μόνο περιουσίες ανθρώπων στα βόρεια προάστια, αλλά και… fashion items.