Σημαντικές καταγγελίες που ενδέχεται να ανοίξουν τη «βεντάλια» των ερευνών της ελληνικής δικαιοσύνης βάζοντας στο κάδρο ένα πρόσωπο από το χώρο του θεάτρου, περιλαμβάνονται στο φάκελο που υπέβαλε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Π. Τσαρούχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών στις εισαγγελικές αρχές, για αδικήματα που σχετίζονται με την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Μάλιστα, οι πράξεις φέρεται να είναι κατά βάση πλημμεληματικές ενώ σημαντικό μέρος αυτών φαίνεται πως είναι παραγεγραμμένες.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες υπάρχουν 2-3 καταγγελίες οι οποίες αφορούν το κακούργημα του βιασμού και θα εξεταστούν ενδελεχώς από τις αρχές. Οι καταγγελίες αυτές στρέφονται κατά τουλάχιστον 2 προσώπων και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ανεξάρτητα από το αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής του ή όχι.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα σε λιγότερο από 50 λεπτά.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε» δήλωσε εξερχόμενος ο Π. Τσαρούχας.