Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το σήμα Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για παράταση του lockdown και τον Μάρτιο, μετά τη χτεσινή απότομη αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στην Αττική.

Καμία στήριξη στο ΕΣΥ και την οικονομία

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον κατηγορεί ότι καταφεύγει στα συνεχή lockdown χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας, ενώ το ΚΙΝΑΛ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι πορεύεται στην πανδημία χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα για να την αντιμετωπίσει.

«Πριν από ένα χρόνο, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στο μόνο ουσιαστικό μέτρο που ο πρωθυπουργός καταφεύγει είναι στα συνεχή lockdown, χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας» τόνιζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ένα χρόνο μετά η εικόνα είναι η εξής: στην Αττική 8 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μία διαθέσιμη ΜΕΘ και δεν μπορούν να απορροφήσουν νέες εισαγωγές, βλέπουμε εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους, δεκάδες κρούσματα εμφανίζονται σε κλειστές δομές στον Πειραιά, την Κυψέλη και τον Γέρακα.

»Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αποφασίζει μια νέα παράταση του lockdown.

»Ο πρωθυπουργός σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη στους πολίτες λέγοντας ότι αυτό γίνεται λόγω εφησυχασμού τους. Ο ίδιος με την ανικανότητα που τον διακρίνει όλο αυτό το διάστημα δεν δέχεται καμία ευθύνη.

»Τον καλούμε άμεσα να προχωρήσει επιτέλους παράλληλα σε συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ελέγχους στους χώρους εργασίας και αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

»Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ότι ξεκινήσαμε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη».

Εξαπάτηση;

«Την ώρα που τα κρούσματα στην χώρα μας αυξάνονται δραματικά, οι κυβερνητικοί παράγοντες συζητούσαν και διέρρεαν στα μέσα ενημέρωσης για το πώς θα ανοίξουν οι δραστηριότητες την Δευτέρα! Για να το διαψεύδουν άρον-άρον λίγες ώρες μετά» επισημαίνει από τη δική του πλευρά το ΚΙΝΑΛ.

«Άραγε είναι τόσο εκτός πραγματικότητας ή επιχειρούν συνειδητά με προπαγάνδα να εξαπατήσουν τους πολίτες; Όποιο και από τα δύο αν ισχύει, το συμπέρασμα είναι ένα: συνεχίζουν να πορεύονται χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει:

«Ήδη διαμορφώνεται ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας.

Επιτέλους ας λάβουν μέτρα για την άμεση ενίσχυση και την αποσυμφόρησή τους, εντάσσοντας στον κρατικό σχεδιασμό, όπως έχουμε ζητήσει και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας».