«Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, ένας Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος συνήγορος του 25χρονου που η μήνυση του οδήγησε τον καλλιτέχνη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαρύτατη κατηγορία.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στην υπόθεση κατά του Λιγνάδη και πως ο Αλέξης Κούγιας πολιτικοποίησε την υπόθεση σε μια προσπάθεια να χαθεί το επίκεντρο του θέματος.

Και πρόσθεσε: «Η υπεράσπιση έχει κάποια όρια: από ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά έως δικονομικά».

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μήνυσε τον Λιγνάδη

Μιλώντας για τον εντολέα του, ένα από τα φερόμενα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορός του επισήμανε ότι έχει φτιάξει τη ζωή του, έχει ηρεμήσει και εργάζεται πλέον ως δημόσιος υπάλληλος.

Ως προς τον λόγο που προχώρησε στην καταγγελία, τόνισε ότι ο μηνυτής θεώρησε ότι είχε καθήκον απέναντι σε νέα παιδιά που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν και ότι το έκανε επίσης για την προσωπική του δικαίωση.

«Δεν τον ενδιαφέρει η δημοσιότητα, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα», είπε ο κ. Βλάχος.

Φοβούνται να μιλήσουν οι μάρτυρες

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία και δεν ξέρει τι έχουν καταθέσει οι άλλοι μάρτυρες, αλλά διαβεβαίωσε για την απόλυτη αξιοπιστία του εντολέα του και των ατόμων που κατέθεσαν για την υπόθεσή του.

«Πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, κατανάλωσαν ουσίες και υπέστησαν αυτά που υπέστησαν», επισήμανε.

Ο Γιάννης Βλάχος βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλους μάρτυρες και τόνισε ότι είναι δύσκολο να μιλήσουν για πράγματα τόσο προσωπικά, κυρίως επειδή φοβούνται ότι θα διαρρεύσουν τα στοιχεία τους.

Ο συνήγορος έκανε λόγο, τέλος, για προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων.

Προσβάλλει την νοημοσύνη και τη Δημοκρατία

«Απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» διαβλέπει στους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων στην υπόθεση Λιγνάδη ο δικηγόρος.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών.».