Απομακρύνεται η περίπτωση της αποπομπής ή παραίτησης της Λίνας Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, στο Μαξίμου θεωρούν ότι οι διαδικασίες στην υπόθεση Λιγνάδη κινήθηκαν ταχύτατα και πως δεν υπάρχει συγκάλυψη, όπως λένε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Βγαίνοντας το πρωί στον Σκάι 100.3, ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος είπε πως “η Δικαιοσύνη ενήργησε ταχύτατα, οφείλουμε να σιωπήσουμε και να την αφήσουμε να κάνει την δουλειά της».  Όπως τόνισε, έγινε μια λανθασμένη επιλογή από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αποσύρθηκε και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. «Υπήρξε μια συνέντευξη και την ίδια ημέρα ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο είδαμε να παρεκτρέπεται η αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια επίθεσης της αντιπολίτευσης σε θεσμούς του πολιτεύματος.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης θα ξεκαθαρίσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο, φαίνεται να μην επιλέγεται η εν θερμώ παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Αλλωστε, από τη ΝΔ λένε ότι η αποδοχή της παραίτησης Λιγνάδη την ίδια μέρα με την συνέντευξη καταγγελία του Νίκου Σ. αναιρεί τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκάλυψης.

«Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ το Σαββατοκύριακο.