Τη δική της θέση απέναντι στο ντόμινο αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με βιασμούς και παρενοχλήσεις που λαμβάνουν χώρο στο καλλιτεχνικό στερέωμα πήρε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

Συγκεκριμένα η Δώρα Χρυσικού μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» αναφέρθηκε στις καταγγελίες που είχε κάνει η Ζέτα Δούκα για τη σωματική βία που είχε υποστεί από τον Γιώργο Κιμούλη.

«Εγώ και ο Νίκος Ψαράς, από την πρώτη στιγμή, ήμασταν στο πλευρό της Ζέτας Δούκα.

Όχι μόνο γιατί είναι ηθική υποχρέωση, απέναντι σε έναν άνθρωπο που επικοινωνεί ένα τραύμα, αλλά και γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια έχει μεγάλο βάρος. Δεν είναι υποκειμενική» σημείωσε.

«Όταν κάποιος επικοινωνεί την κακοποίησή του, αλίμονο αν όσοι ήταν μπροστά, φοβηθούν.

Αυτή είναι η μεγάλη νίκη του ΜeΤoo. Ο φόβος πήγε από την πλευρά των επιζώντων της κακοποίησης στην πλευρά των θυτών.

Όλοι οφείλουμε να γίνουμε η αγκαλιά και η προστασία τους. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με τις φωνές της ειρηνοποιητικές και το ‘’κάτσε φρόνιμα΄΄.

Η ελληνική κοινωνία έχει πληγεί από τη σιωπή, την ομερτά, τον φόβο και την ενοχή» πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο ότι η υπάρχει μια περίπτωση να χαθεί το μέτρο με όλα αυτά που συμβαίνουν

«Αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό. Αυτή η στιγμή κουβαλάει πράγματα πολλών χρόνων. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν απόλυτα με κόσμιο τρόπο. Κάποια στιγμή, το ταμείο θα γίνει.

Ακόμα όμως δεν είναι η στιγμή. Τα θύματα μιλάνε. Η έμφυλη βία, η κακοποιητική συμπεριφορά, διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία.

Μη χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτά τα πράγμα ως κοινωνία».

Ακόμα, μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήξερα τον Δημήτρη Λιγνάδη χρόνια. Υπήρχαν φήμες. Δεν με έχει σοκάρει κάτι. Είχαμε ακούσει για παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση η συχνότητα, η σφροδρότητα και η χρονικότητα των πράξεων» επισήμανε σχετικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: