Το «δεύτερο πιάτο» για τη φάση των «32» του Europa League ολοκληρώθηκε με τα γκολ να πέφτουν… βροχή με τα περισσότερα ματς να μην έχουν ξεκάθαρο φαβορί ενόψει των ρεβάνς.

Άρσεναλ-Μπενφίκα 1-1

«Κανονιέρηδες» και «αετοί» έμειναν στο 1-1 και άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της συνέχειας και της ρεβάνς, με τη Μπενφίκα να έχει ένα μικρό προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτσι στο 55′, για να έρθει σχεδόν αμέσως ο Σάκα και να ισοφαρίσει σε 1-1 μόλις δύο λεπτά αργότερα.

Γρανάδα-Νάπολι 2-0

Μεγάλο προβάδισμα για τη Γρανάδα που επικράτησε με σκορ 2-0 της Νάπολι στην Ισπανία και πλέον έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών για τους Ισπανούς ήταν αρκετά για να καθαρίσουν το ματς. Το 1-0 έκανε ο Ερέρα στο 19′ και στο 21′ ο Κένεντι το 2-0.

Αντβέρπ-Ρέιντζερς 3-4

Ίσως στο πιο τρελό παιχνίδι της βραδιάς όπου σημειώθηκαν επτά τέρματα η Ρέιντζερς έφυγε με το διπλό και το προβάδισμα απέναντι στους Βέλγους που πάλεψαν σε όλο το ματς.

Ο Αρίμπο άνοιξε το σκορ για τους Σκωτσέζους, η Αντβέρπ γύρισε τούμπα το ματς με τους Αβενάτι και Ραφαέλοφ. Το 2-2 έγινε με τον Μπάρισιτς, ενώ το 3-2 από τον Χόνγκλα. Τη μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ ολοκλήρωσαν οι Κεντ και Μπάρισιτς μέσα σε επτά λεπτά.

Μόλντε-Χόφενχαϊμ 3-3

Οι Γερμανοί τα βρήκαν σκούρα με τους Σουηδούς και έμειναν στο χορτάτο 3-3, το οποίο όμως τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς με τα τρία εκτός έδρας γκολ.

Ο Νταμπούρ έκανε γρήγορα το 2-0 με δύο προσωπικά τέρματα, με τη Μόλντε να μειώνει σε 2-1 Έλινγκερ, ενώ ο Μπαουμγκάρτνερ έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ. Ούλαντ-Άντερσεν και Φοφανά όμως ήταν εκείνοι που γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά έδωσαν την ισοπαλία στην ομάδα τους.

Λιλ-Άγιαξ 1-2

Ο Αίαντας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ αργά στο ματς, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει το πάνω χέρι κόντρα στη Λιλ, έχοντας ένα καλό προβάδισμα να διαχειριστεί στην Ολλανδία.

Το σκορ άνοιξε ο Γουεά στο 72′, ωστόσο οι Τάντις με πέναλτι στο 87′ με πέναλτι και ο Μπρόμπι δύο λεπτά μετά έκαναν την ανατροπή και έδωσαν τη νίκη στο σύνολο του Τεν Χαγκ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-2

Ισχυρό προβάδισμα πήρε η Σαχτάρ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, ενόψει του επαναληπτικού αφού κατάφερε να φύγει με το διπλό, επικρατώντας με σκορ 2-0.

Το σκορ άνοιξε ο Άλαν Πάτρικ στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 31′, ενώ τη νίκη για την ομάδα του Ντόνετσκ εξασφάλισε ο Τετέ ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα στο 90’+4′.

Ζάλτσμπουρκ-Βιγιαρεάλ 0-2

Το κίτρινο υποβρύχιο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στην έδρα των Αυστριακών και να πάρει ένα καλό σκορ για το δεύτερο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα και τα δύο τέρματα εκτός έδρας.

Ο Πάκο Αλκάθερ μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο 41′, ενώ το τελικό 0-2 για τους Ισπανούς που κλείδωσε και τη νίκη έδωσε με τέρμα του στο 71′ ο Νίνο.