Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να προκαλέσει τον ανίκητο, εδώ και πέντε μήνες, Ντανίλ Μεντβέντεφ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον πρώτο του Grand Slam τελικό.

Ο Ελληνας τενίστας «λύγισε» από τα λάθη και την κούραση και ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 7-5) από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο 22χρονος τενίστας έχασε την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν, εκεί όπου ο Ρώσος το πρωί της Κυριακής θα αντιμετωπίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν σαφώς πιο ξεκούραστος από τον συμπατριώτη μας, έπαιξε καταπληκτικό τένις και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 άσους και 24 winners, ενώ από την άλλη πλευρά ο Στέφανος πληγώθηκε από τα αβίαστα λάθη και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα βαριά χτυπήματα του Ντανίλ.

Ο Τσιτσιπάς, που είχε και την κούραση από την υπερπροσπάθεια και την ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στον Ράφα, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 αβίαστα λάθη, εκ των οποίων τα 16 ήταν το backhand, ενώ είχε μόλις 3 άσους και 15 winners.