Οι Μπακς ηττήθηκαν ξανά από τους Ράπτορς και έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες ήττες. Ωστόσο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι απογοητευμένος, αλλά υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν ένα καλό κίνητρο για να βελτιωθούν.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Δεν είμαι θυμωμένος, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Μαθαίνουμε. Θα βρούμε απαντήσεις και θα γυρίσουμε αύριο βράδυ, με καλύτερη ενέργεια, να παίξουμε σκληρά για να παίξουμε ο ένας για τον άλλο. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν θυμάμαι πότε έχασα πέντε ματς στη σειρά.

Θα μάθουμε από αυτό, θα γίνουμε καλύτεροι. Το έχω πει πολλές φορές, όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις ή να πας σπίτι σου. Ίσως φτάσουμε στις δέκα σερί ήττες, πρέπει να έχουμε καλή σκέψη και να προσπαθούμε. Πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο, τον προπονητή, το σύστημά μας. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Αυτό είναι όλο. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να ξέρεις ότι προσπάθησες.

Ένα καλάθι μπορεί να σου δώσει ρυθμό και ενέργεια, όμως οι Ράπτορς σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο όταν δεν έχεις προπονήσεις και έχεις τόσους αγώνες τον έναν πίσω από τον άλλο. Στο τέλος της ημέρας είμαστε μπασκετμπολίστες και πρέπει να τα καταφέρουμε, πρέπει να βρούμε την σωστή πάσα, να βάλουμε τα σουτ. Πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες. Θέλω να διασκεδάζουμε, όμως όταν χάνεις, δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Αυτό συμβαίνει όταν κερδίζεις. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, ο Θανάσης έδωσε ενέργεια, είχε καρφώματα, έπαιξε άμυνα, χρειαζόμασταν την ενέργεια απόψε, στο επόμενο ματς, στη συνέχεια της σεζόν. Όλοι πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια, αν δεν υπάρχει, τότε δεν θα λειτουργήσει κάτι.

Είναι προφανές ότι όλοι θέλουμε να βελτιωθούμε. Έχουμε χάσει πέντε σερί αγώνες, αλλά έχουμε άλλον έναν αύριο βράδυ. Είναι μεγάλη η χρονιά. Δεν χρειάζεται να είσαι θυμωμένος, πρέπει απλά να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω δυσκολίες, μου αρέσει να βλέπω αυτή την πλευρά του νομίσματος. Ίσως και να είμαι λάθος, πιστεύω όμως ότι όλο αυτό θα μας βοηθήσει για να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά και καλύτεροι σαν ομάδα. Δεν με προβληματίζει υπερβολικά, εγώ, ο πάγκος, όλοι πρέπει να τα καταφέρουμε στο αυριανό παιχνίδι. Να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, αν το κάνουμε θα είμαι εντάξει.

Είναι ωραίο ότι επιλέχθηκα για το All-Star Game. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, πρέπει να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Σημαίνει πολλά για εμένα, για τη δουλειά που έχω κάνει. Θα εκπροσωπήσω την πόλη, τους συμπαίκτες μου, θα πάω με χαμόγελο, θα το διασκεδάσω και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».