Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα  εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τις όσα είπε σχετικά με τις αποκαλύψεις  για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο και την υπόθεση Λιγνάδη.

«Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ. Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;

Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει», αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία.

Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα πρώτα στόματα να ανοίξουν. Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης.

Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του Πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα».

«Η κα Μενδώνη επέλεξε την αυτογελοιοποίηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού, έκανε λόγο για αυτογελοιοποίηση της Λίνας Μενδώνη, η οποία στη σημερινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Σε συνέντευξή του στα περιφερειακά κανάλια, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «κάθε πολιτικός μπορεί να βρίσκει τον τρόπο που επιθυμεί, είτε για να προστατεύει την αξιοπρέπειά του, είτε για να αυτογελοποιηθεί. Σήμερα νομίζω η κα. Μενδώνη επέλεξε το δεύτερο. Έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά κανάλια.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τσίπρας αναρωτήθηκε πώς από τη στιγμή που ούτε η Μενδώνη, αλλά ούτε και ο πρωθυπουργός γνώριζαν τον Δημήτρη Λιγνάδη, «πώς είδε φως και μπήκε μόνος του».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «αν δεν είχαμε στις 6 του Φλεβάρη την παραίτηση Λιγνάδη και ταυτόχρονα το «ραβασάκι» στην αίθουσα σύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης να λένε ΄προς θεού, μην βάζετε φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με τον Μητσοτάκη και την Μενδώνη ;
Γιατί αυτοί είναι «οι άλλοι».
Αν δεν είχαν 15 ημέρες που είχε πέσει γραμμή όχι μόνο στη δημόσια τηλεόραση αλλά και στην πλειονότητα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης να μην αναφέρεται το όνομα αυτού του ανθρώπου μπας και περάσει όλο αυτό το πράγμα στα κρυφά;
Αν δεν είχαμε και ρεπορτάζ σε ιδιωτικούς σταθμούς -και είναι πράγματι ανατριχιαστικό αυτό-που ήθελαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για το «τίποτα» κατηγορείται ένας σκηνοθέτης;
Σκηνοθέτης έλεγαν, το όνομά του κανείς δεν ήξερε να το προφέρει.
Και έρχεται τώρα να μας πει η κα Μενδώνη ότι είναι επικίνδυνος τελικά ο κ. Λιγνάδης.
Πραγματικά η υποκρισία έχει και ένα όριο».