Ρητή είναι η εντολή της κοινωνίας όσον αφορά στην παραγραφή του αδικήματος του βιασμού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στο ζήτημα των ημερών που αφορά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε πολλούς χώρους της κοινωνίας, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ζητάει να αλλάξει η νομοθεσία και να μην παραγράφεται το αδίκημα του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Κλίμα δυσαρέσκειας για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Όσον αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδειας», οι απόψεις είναι μοιρασμένες αφού το 51% των Ελλήνων απαντά ότι δεν είναι ικανοποιήμενο, ενώ το υπόλοιπο 41% απαντά ότι είναι ικανοποιημένο από τους κρατικούς χειρισμούς.

Στην Αττική, όμως, το ποσοστό δυσαρέσκειας εκτινάσσεται στο 61%.

Κορωνοϊός

Σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού, το ποσοστό ικανοποίησης αυξήθηκε τον Φεβρουάριο.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, εδώ και καιρό έχει παγιωθεί η διαφορά όσων δεν είναι ευχαριστημένοι με τη διαχείριση των αρχών.

Πάντως, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με την πανδημία.

Εγκρίνει η πλειοψηφία την πανεπιστημιακή αστυνομία

Τέλος, η πλειοψηφία συμφωνεί με την είσοδο της αστυνομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια, αν και εκτιμά ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού είναι λεπτό ζήτημα.

Υπέρ του μέτρου, τάσσονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ

Διαφορά ασφαλείας εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώθηκε στην έρευνα της «ALCO» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Open», το κυβερνών κόμμα πρηγείται με 14,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% έναντι 23.5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6.6%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,6%, ΜέΡΑ25 με 3% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Παράλληλα, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% τον Αλέξη Τσίπρα. Δεύτερος πάντως ήταν ο… κανένας με ποσοστό 33%, ενώ το 6% δεν απάντησε.